Torin uuden Kesäkeitaan ja Mualiman napa shopin avajaisia vietetään 12.6.2024

Varma kesän merkki on suosittujen torikirppisten käynnistyminen ja kesäkuussa torilla ovensa avaava Mualiman Napa shop. Mualiman Napa shop on avoinna 11.6.–16.8. välisen ajan, jolloin lasipaviljongissa toimii pienyrittäjien kesäkauppa, kaupungin matkailuneuvonta sekä heinäkuun ajan kaupunginteatterin lipunmyynti. Lasipaviljonki sijaitsee torin laidalla kauppahallin päädyssä, lähellä Siskotyttö-patsasta.

Torin uuden Kesäkeitaan avajaisia vietetään Mualiman Napa shopilla keskiviikkona 12.6.

Kuopion kauppatorille on rakentunut toukokuun aikana uusi Kesäkeidas oleskelu- ja ruokailualue. Aluetta koristaa kesän ajan uusi kukkaelementtikatos, aurinkotuolit ja torikeinut. Erityisesti torikeinut ovat olleet torin asiakkaiden aktiivisessa käytössä jo heti saapumisestaan saakka, ja myös Suomessa ensimmäistä kertaa toteutettu kukkakatos on saanut runsaasti huomiota torilla sekä näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa. Kesäkeitaan avajaisia vietetään 12.6. klo 10-12 ilmapallojen jaon ja Hilima Haipakan onnenpyörän merkeissä, josta voi voittaa herkkupalkintoja sekä Kuopio aiheisia tuotteita. Kesäkeitaan torille on toteuttanut Kuopion keskustan kehittämisyhdistys ry. Oleskelualueen suunnittelussa huomioitiin mm. Kuopion Muotoiluakatemian järjestämissä Tulevaisuuden kaupunkikeidas -työpajoissa esille nousseita lasten ja aikuisten ajatuksia viihtyisästä torialueesta.

Mualiman Napa shopissa on myynnissä monipuolinen valikoima laadukkaita pienyrittäjien tuotteita, Mualiman Napa -tuotteita sekä muita Kuopio -teemaisia tuotteita kotiin viemisiksi, lahjaksi tai matkamuistoksi. Tämän kesän uutuutena on kesäiset korut, paikalliset keramiikkaesineet sekä villasta huovutetut eläinaiheiset tuotteet. Heinäkuun ajaksi shoppiin avautuu myös kaupunginteatterin lipunmyyntipiste, joka on avoinna aina tiistaista lauantaihin.

Kuopion kaupungin matkailuneuvojat palvelevat torilla matkailijoita ja kaupunkilaisia

Matkailuneuvojat ovat tavoitettavissa lasipaviljongilla 11.6.-16.8. välillä ja he palvelevat suomeksi ja englanniksi. Matkailuneuvojat palvelevat asiakkaita torilla kesäkuun aikana tiistaista perjantaihin kello 9–16 ja lauantaisin kello 9–15, sekä heinäkuun alusta elokuun puoliväliin joka päivä maanantaista lauantaihin. Matkailuneuvojilta voi kysyä matalalla kynnyksellä vinkkejä kesäpäivän tai loman viettoon. Matkailuneuvojat antavat mielellään vinkkejä käyntikohteista, aktiviteeteista, luontokohteista ja tulevista tapahtumista Kuopiossa ja lähialueilla. 
Matkailuneuvojiin saa helposti yhteyden myös puhelimitse 017 182 584 tai sähköpostilla kaupunkiymparisto@kuopio.fi.

Viikoittaiset kesäkirppikset käynnistyvät kauppatorilla 26.6. alkaen

Myös tänä kesänä keskiviikkokirppikset ja lasten lelukirppikset järjestetään Kauppatorilla joka keskiviikko 26.6.-31.7.2024 klo 10-16 välillä. Kesäkirppiksillä on varattu oma alue Lasten Lelukirppiksille, jossa lapset pääsevät viime vuosien tapaan myymään omia leluja ja vaatteita veloituksetta. Kesäkirppisten paikkavaraukset avautuvat aina kirppispäivää edeltävän viikon tiistaina, ja myyntipaikat tulee varata etukäteen sähköisen lomakkeen kautta osoitteessa ilovekuopio.fi. Tarjolla on rajattu määrä pöytä- ja vilttimyyntipaikkoja.  Viime vuodesta poiketen ns. peräkonttikirppispaikat on jätetty pois autoliikenteen vähentämiseksi torilla ja asiakkaiden turvallisen asioinnin varmistamiseksi. Kirppispaikkamaksu on 10 € ja omaa myyntipaikkaa voi saapua torille rakentamaan klo 9 alkaen.

Torin kesäkeikkojen haku on käynnistynyt

Kuopion tori on tunnettu vireästä katusoittokulttuurista. Myös tänä kesänä ammatti- ja harrastelijamuusikot, tanssijat, taiteilijat tai vaikka ohjatun torijumpan vetäjät voivat hakea kesäkeikkaa kauppa- ja ja satamatorille kesäkeikkahaun kautta. Keikkoja voi hakea yhtä tai useampaa, ja hakemukseen voi lisätä toiveen esiintymispalkkiosta. Keikkahaulla on tarkoitus tukea torien pienimuotoista esiintymistoimintaa – katutaidetta, soittoa, laulua ja tanssia sekä muuta ohjattua toimintaa kesän aikana. Lisätietoja ja kesäkeikkahakulomake löytyvät osoitteesta ilovekuopio.fi

Aukioloajat

Mualiman Napa shop ja kaupungin matkailuneuvonta:

  • Kesäkuu 11.6.-29.6.2024 ti-pe klo 9-16 ja la klo 9-15
  • Heinä-elokuu 1.7.-16.8. ma-pe klo 9-16 ja la 9-15
  • Heinäkuussa shopilla toimii myös kaupunginteatterin lipunmyyntipiste, avoinna ti-la välillä.