Cheerleadingliitto palkitsi Kuopion kaupungin vuoden Cheer-kuntana  

Kuopion kaupunki sai merkittävän tunnustuksen urheilun puolelta, kun Suomen Cheerleadingliitto (SCL) palkitsi Kuopion vuoden 2024 Cheer-kuntana. Palkinto myönnettiin viime viikonloppuna järjestettyjen cheerleadingin SM-kisojen yhteydessä Espoon Metro Areenalla. Kaupungin puolesta palkinnon vastaanotti hyvinvoinnin edistämisen johtaja Janne Hentunen.  

SCL:n perusteluissa valinnalle mainittiin hienot teot, joilla Kuopion kaupunki edistää cheerleadingia lajin olosuhteiden parantamisen, sekä urheilijoiden tukemisen kautta. Elokuussa aukeavassa liikunta- ja tapahtumakeskus Luolassa ja sen suunnittelussa on ensimmäistä kertaa kunnallisella tasolla huomioitu cheertanssin olosuhdevaatimuksia. Uusi monitoimiareena toimii jatkossa paitsi paikallisen cheertanssiseura Cheer Starsin harjoituskeskuksena, myös uutena tapahtuma-areenana, jossa järjestetään ensimmäiset cheerleadingkilpailut vuonna 2025. 

Kuopion kaupunki on myös vuosien saatossa huomioinut lajin kuopiolaisia MM-mitalisteja vuosittaisissa menestyneiden urheilijoiden palkitsemistilaisuuksissaan. Lisäksi seurojen toimintatuet ovat olleet kasvamaan päin.