Kaupunkirakennesuunnitelmasta toivotaan mielipiteitä

Kesäisessä ilmakuvassa näkyy Kuopio keskustan rakennuksia.
Ilmakuva satamasta vuonna 2022. Kuva: Hannu Vallas

Kuopion ja Etelä-Siilinjärven kaupunkirakennesuunnitelmaa käsiteltiin Kuopion kaupunginvaltuustossa 20.5.2024. Äänestyksen jälkeen valtuusto päätti palauttaa suunnitelman valmisteluun. Suunnitelmaan on tehty muutoksia tieyhteystarvemerkintöihin ja maankäytön selvitysalueisiin, suunnittelualueen eteläosaan Kuopion puolelle. Muutoksilla osoitetaan mahdollisuuksia kaupungin omistamien alueiden kehittämiseen tulevaisuudessa. Suunnitelmasta voi antaa palautetta kyselyn kautta.

Tavoitteena on esitellä muutettu kaupunkirakennesuunnitelma kaupunginvaltuustolle ja kunnanvaltuustolle syyskuussa 2024.

Kaupunkirakennesuunnitelmassa osoitetaan yleispiirteisellä tasolla alueita eri maankäyttötarpeisiin, esitetään tärkeimmät liikenneyhteydet, viheryhteydet, joukkoliikenteen runkolinjat sekä palvelukeskittymät. Suunnitelmassa esitetään myös tulevaisuuden vaihtoehtoja asuntotuotannon ja työpaikkojen kasvualueiksi.

Kyseessä on pitkän tähtäimen suunnitelma, jossa ei tehdä päätöksiä alueiden rakentamisen aikataulusta. Kaupunkirakennesuunnitelmaan kirjattuja linjauksia toteutetaan tulevina vuosina yleis- ja asemakaavasuunnittelussa. Tulevien kaavahankkeiden yhteydessä on mahdollista osallistua ja vaikuttaa tarkempaan suunnitteluun.

Kaupunkirakennesuunnitelmasta on mahdollista antaa palautetta 19.6.-15.8.2024 välisenä aikana. Vastaa kyselyyn.

Voit tutustua kaupunkirakennesuunnitelmaan tarkemmin verkkosivuillamme.

Päivitetty 20.6. klo 11.14, muutettu palautekyselyn päättymisajankohta. Aiemmin ilmoitettu päättymisajankohta oli 29.7.