Pushkinin patsas siirretään huoltoon

Kuva Oleg Komovin veistoksesta Pushkinin rintakuva.
Kuva: Kuopion taidemuseo

Kuopion taidemuseo jatkaa julkisen taiteen huoltotoimenpiteitä. Valkeisenlammen puistossa sijaitseva Oleg Komovin veistos Pushkinin rintakuva (1986) siirretään kesäkuun lopussa huoltoon.

Tänä kesänä huolletaan myös Eemil Halosen veistoksia. Haapaniemen päiväkodin luokse sijoitettu Äiti ja lapsi (1915), sekä Harjulan sairaalan sisäpihalla sijaitseva Äiti lapsi sylissään (1913) on siirretty huollettavaksi. Myös Halosen Pohjolan emäntä (1940) siirretään hetkellisesti huoltoon, jonka jälkeen veistos palautetaan takaisin paikoilleen kaupunginkirjaston eteen.

Lisäksi Puijonlaaksossa palvelukeskuksen purkutöiden takia Taru Mäntysen Syli (1987) on väliaikaisesti siirretty pois odottamaan uutta sijoituspaikkaa.

Kuopion taidemuseo toivoo kuntalaisilta tarkkaavuutta taideteosten suhteen ja ilmoittamaan mahdolliset vihjeet ja havainnot teosten katoamiseen liittyen suoraan poliisille: vihjepuhelin 0295 415 232, Sähköposti vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi.