BarokkiKuopio 17.-21.7.2024

Valokuva Ensemble Nylandiasta. Kuvassa joukko ihmisiä soittimien kanssa.
Ensemble Nylandia. Kuva: Kari Kohvakka

BarokkiKuopiossa kuullaan perinteisen barokkimusiikin ja periodisoitinten lisäksi elektroakustisen musiikin kirkkainta kärkeä –  improvisaatioita, kantaesityksiä sekä uuden sähköklavikordin ensiesittely.

BarokkiKuopio soi 17.-21.7. teemalla sähkö / säihke. Luvassa on loisteliaan monipuolinen ohjelma, joka tarjoaa yleisölle barokkimusiikin sävykylläisiä sointeja, kimmeltävää virtuositeettia, sisäistä hehkua, sähköistäviä improvisaatioita ja salamannopeaa reagointia.

Festivaali haastaa pohtimaan, millaisia impulsseja muusikot voivat lähettää toisilleen ja millaisia energiavirtoja kulkee lavalta yleisöön ja takaisin. Ja miksi glitteriä menee aina joka paikkaan?

Ohjelma huipentuu sunnuntaina 21.7. kanadalaisen sopraanon Rachel Fenlonin tähdittämään ja Matias Häkkisen johtamaan Ensemble Nylandian konserttiin, jossa sukelletaan Rameaun ja Händelin barokkioopperoiden loisteliaaseen maailmaan.

Fenlon esiintyy myös sooloartistina perjantaina 19.7., jolloin kuullaan Suomen kantaesityksenä Matthias McIntiren Fenlonille säveltämä laulusarja Sing nature alive from my insides. Teos yhdistää laulua, pianomusiikkia ja live-elektroniikkaa ainutlaatuisella tavalla.

Lauantaina 20.7. kuultavien Sähkökinkereiden pääosassa on akustiikan huippuammattilaisen Jonte Knifin suunnittelema tuliterä sähköklavikordi. Tätä maailman kehittyneintä elektroakustista klavikordia kuullaan Kuopiossa ensimmäistä kertaa maailmassa.

Saa lisätietoa ja tutustu tapahtuman ohjelmaan täältä.