Taakkapyörälainaamo

Kuopion kaupungin taakkapyörä

Kuopion kaupunki lainaa asukkaille maksutta käyttöön sähköistä taakkapyörää. Lainaamo on aloittanut toimintansa 6.7.2020. Pyörän lainaaminen on kokeiluluontoista, ja pyörää lainataan enintään kolmeksi päiväksi kerrallaan.

Taakkapyörälainaamo toimii valtuustotalossa sijaitsevan Kaupunkiympäristön asiakaspalvelun kautta.

Taakkapyörälainaamo on osa yhteiskäyttö-kokeiluhanketta, jossa olivat mukana Kuopion kaupungin lisäksi Traficom, Sitowise Oy ja PlanBil.

Ohjeet lainaajille

  • Milloin haluaisit lainata pyörää? Soita etukäteen kaupunkiympäristön asiakaspalveluun ja varmista, onko pyörä vapaana haluamasi ajankohtana. Yhteystiedot löytyvät sivun alalaidasta. Pyörälle tehdään lainausvaraus nimelläsi. Pyörän lainausaika on 1–3 vrk, pyörä on mahdollista lainata myös viikonlopun yli.
  • Tutustu huolellisesti lainauksen pelisääntöihin ja pyörän käyttöohjeeseen (alla). Huomioithan, että pyörän lainaajan tulee olla täysi-ikäinen.
  • Pyörän lainaus ja nouto tapahtuvat kaupunkiympäristön asiakaspalvelusta. Pyörän lainauspaperit täytetään samalla, kun tulet noutamaan pyörän, joten otathan mukaan kuvallisen henkilöllisyystodistuksen. Tulethan paikalle mielellään viimeistään 30 minuuttia ennen sulkemisaikaa. Muista ottaa mukaan myös oma pyöräilykypärä!
  • Palauta pyörä mahdollisuuksien mukaan akku täyteen ladattuna, mielellään viimeistään 30 minuuttia ennen sulkemisaikaa.

Taakkapyörän ominaisuudet

Lainattava pyörä on laadukas sähköavusteinen Kona Electric Ute -merkkinen taakkapyörä.

Pyörässä on yhdeksän vaihdetta ja tehokkaat käsijarrut. Saat kuljetettua sillä hyvin tavaraa, sillä pyörästä löytyy niin jykevä tavarateline kuin kaksi tilavaa sivulaukkua. Sallittu maksimikuorma (ajajan lisäksi) on noin 25–30 kg.

Sähköavusteinen pyörä on polkupyörä, jota on kevyempi polkea kuin tavallista pyörää. Sähköpyörä ei ole mopo, sillä pyörän sähköavustus toimii vain poljettaessa ja moottori sammuu, kun pyörän vauhti ylittää 25 km/h. Yhdellä latauksella voi ajaa pyöräilijän painosta, lastin raskaudesta ja pyöräilyolosuhteista riippuen noin 30–60 kilometriä. Sähköpyörän akun voi irrottaa pyörästä ja ladata sisällä kännykän tapaan.

Pyörän lainaus

Lainataksesi taakkapyörää ole yhteydessä kaupunkiympäristön asiakaspalveluun. Voit tarkistaa asiakaspalvelun ajantasaiset aukioloajat täältä.

Kau­pun­kiym­pä­ris­tön asia­kas­pal­ve­lu

Val­tuus­to­ta­lo, Suokatu 42

PL 1097, 70111 Kuopio

Tämä linkki aukeaa uuteen välilehteen Avaa karttalinkki