Tervetuloa hyvän elon, ilon ja olon kaupunkiin!

Me Kuopiossa uskomme hyvään elämään. Meille se koostuu kolmesta asiasta – hyvästä olosta, elosta ja ilosta. Se on paloa elämää kohtaan, virtaa ja liikettä, sujuvuutta arjessa sekä vapautta tehdä omia valintoja juuri itselle sopivassa ympäristössä, kukin omalla tavallaan.

Elo tarkoittaa laadukasta, turvallista ja oman näköistä asumista, palkitsevaa työtä ja koko elämän kattavia palveluita. Se on uteliaisuutta elämää ja uuden oppimista kohtaan.

Ilo elää yhteisöissä, harrastuksissa ja uusissa kokemuksissa, joiden näyttämö on urbaani kaupunkiympäristö, kauniit maalaismaisemat, järvet ja ikimetsät. Ilo syntyy luottamuksesta ja näkyy hymynä kasvoilla. Sitä kutsutaan myös onneksi.

Hyvä olo on hyvinvointia, välitöntä ilmapiiriä ja sydämellistä suhtautumista kanssakaupunkilaisia kohtaan. Lämmintä inhimillisyyttä ja vapautta olla sellainen kuin on.

Olemme kaupunki, jonka tavoite on olla hyvän elämän pääkaupunki jokaiselle kuopiolaiselle ja esimerkki muulle maailmalle.

 

“Kaikkea muuta, kunhan ei vaan nukkuvaa, puolikuollutta elämää!”
– Minna Canth, kuopiolainen

Elon paloa

Tuli on sielumme, vesi luontomme

Kuopio on oivallus elämänlaadusta – kaupunki ikimetsien ja järvien keskellä, joka uskoo hyvään elämään. Täällä elon palo merkitsee omannäköistä ja turvallista asumista, palkitsevaa työtä ja koko elämän kattavia palveluita. Se on uteliaisuutta elämää ja uuden oppimista kohtaan.

Ilon virtaa

Ihana kaupunki

Sydämellinen, iloinen ja kaunis – sellainen on Kuopio. Täällä ilo elää yhteisöissä, harrastuksissa ja uusissa kokemuksissa. Se syntyy luottamuksesta ja näkyy hymynä kasvoilla. Sitä kutsutaan myös onneksi. Runsas kaupunkikulttuuri, kauniit puistot, järvien selät ja rannat, moderni keskusta, vanhat rännikadut puutaloineen sekä persoonalliset kaupunginosat tekevät Kuopiosta erityisen. Ja ihmiset tekevät siitä rakastettavan. Moni elääkin Kuopiossa ihan huvikseen.

Olon vapautta

Kiireetön kaupunki

Olemisen vapaus ja sydämellinen suhtautuminen kanssakaupunkilaisia kohtaan. Siinä syyt leppoisaan elämäntyyliimme. Kuopiossa lyhyet välimatkat antavat enemmän omaa aikaa arkeen ja harrasteisiin, luonnon läheisyys rauhoittaa ja ison kaupungin tasokkaat palvelut ovat olemassa, jotta kenenkään ei tarvitsisi kantaa huolta turvallisuudesta, terveydestä tai tulevaisuudesta. Vähemmän kiirettä, vähemmän paineita olla jotain muuta kuin on, enemmän hyvää oloa.

Mitä hyvä elo, ilo ja olo sinulle tarkoittaa?

Jos sinulla on jotain kysyttävää tai haluat jakaa oman tarinasi meille, olemme kuulolla osoitteessa eloiloolo@kuopio.fi.