HyperhiihtolomaHyperhiihtoloma on talvinen runsaudensarvi: tarjolla liikuntaa, työpajoja, hauskaa toimintaa ja koettavaa eri puolilla Kuopiota!

Perinteinen lasten ja nuorten Hyperhiihtolomaviikko starttaa perjantai-iltana 3.3. Tarjolla on tekemistä ja koettavaa eri puolilla Kuopiota maaseutualueita myöten.

Museoissa on tarjolla mm. eriaiheisia opastuksia ja työpajoja. Kuopion taidemuseon Pakkaspäivät–näyttelyyn liittyen järjestetään Jääkuningatar-opastuksia, Suomen ortodoksisessa kirkkomuseossa RIISAssa eläinaiheisia opastuksia ja korttelimuseossa pääsee kansanmusiikilla maustetulle museokierrokselle. Nuorisotaloilla järjestetään mm. kädentaitotyöpajoja, kokkausta, leffailtoja, yönuokkareita, kilpailuja, retkiä ja pelejä. Nuorten Palvelun työpajassa Matkuksessa pääsee kokeilemaan kuvallista ilmaisua ohjatusti 4.3.

Kuopion kaupunginkirjastossa lukukoira Sylvi tapaa lapsia 9.3. ja satuhuoneessa lorutellaan Sanataidekoulu Aapelin ohjaamana 10.3. Kuopion kaupunginteatterin Annie Mestariampuja -musikaaliin pääsee perhelipulla 11.3., ja Kuopion Musiikkikeskuksessa on lastenkonsertti 11.3. Kuopion Perheentalo Apajassa tarjoilee mukavaa tekemistä perheen pienimmille ja lasten vanhemmille.

Hyperhiihtolomalla ei tarvitse jäädä sohvalle pötköttelemään, vaan liikuntapaikkoihin pääsee maksutta tai alennuksella. Alle 18-vuotiaat pääsevät keskustan ja Lippumäen uimahalleihin uimaan ja kuntosalille maksutta maanantaista perjantaihin klo 8-16 sekä Lippumäen jäähalliin myös luistelemaan maksutta maanantaista perjantaihin klo 12-15. Uimahalleissa on lisäksi Wibit-temppurata osan viikkoa käytössä. Keilahalleissa, kiipeilykeskuksessa ja pelikeskuksissa on alennuksia. 7.3. järjestetään laskettelumatka Tahkolle ja 11.3. retki Vesileppikseen. Muuruveden jääkiekkokaukalossa järjestetään luistelukoulu esikouluikäisille.

Hyperhiihtoloman tapahtumiin kuuluu perinteinen jääkiekko-ottelu KalPa-Sport 11.3. Ottelu on maksuton alle 16-vuotiaille. Lisäksi koko perheen talvitapahtumia järjestetään Juankoskella 7.3., Nilsiässä 8.3., Inkilänmäellä 10.3. ja Muuruvedellä 11.3.

Hyperhiihtoloman koordinoi Kuopion kaupungin hyvinvoinnin edistämisen palvelualue / kulttuuriin aktivointi yhdessä eri toimijoiden kanssa.

Katso koko ohjelma tästä!

 

 

Lisätietoja tapahtumasta Lisätietoja tapahtumasta

Kulttuurisuunnittelija
Jonna Forsman
vastuualue lapset ja nuoret
044 7182 468
jonna.forsman(at)kuopio.fi

Kulttuurisuunnittelija
Tiina Taskinen-Viinikainen
vastuualue tapahtumat
044 748 2374
tiina.taskinen-viinikainen(at)kuopio.fi