Lasku kaupungille


Kuopion kaupunki vastaanottaa ainoastaan verkkolaskuja. Verkkolaskuosoitteeksi tarvitaan vähintään laskutettavan palvelun OVT-tunnus sekä kaupungin laskujen välittäjätieto.

Kuopion kaupungin verkkolaskujen välittäjä: Telia Finland Oyj
Välittäjätunnus: 003703575029

Mikäli teillä ei ole mahdollista lähettää verkkolaskuja, voitte hyödyntää Kuopion kaupungin tarjoamaa maksutonta toimittajaportaalia. Toimittajaportaali on palvelu, jossa laskut tehdään ja toimitetaan sähköisesti, jos laskun lähettäjän käytössä ei ole laskutusjärjestelmää.

Toimittajaportaali vaatii ensimmäisellä kerralla rekisteröitymisen. Kun haluatte rekisteröityä portaalin käyttäjäksi, ottakaa ensin yhteyttä ostolaskut.kuopio@monetra.fi

Ensimmäisellä kirjautumiskerralla suosittelemme tutustumaan toimittajaportaalin käyttöohjeeseen osoitteessa https://www.monetra.fi/yritys/ohjeet-laskuttajalle/

Toimittajaportaaliin kirjaudutaan osoitteessa https://www.laskuhotelli.fi/portaali
 

Laskutusosoitteet ja laskutustunnukset


Kuopion kaupungille osoitetut laskut ohjataan niille erikseen määriteltyihin laskutusosoitteisiin. Pankkien välityspalveluissa tunnus annetaan kohtaan "ostajan organisaatioyksikkö". Telia Finland Oyj:n verkkolaskuosoitteita käytettäessä tunnus on annettu jo valmiiksi.

Verkkolaskustandardi ja tarkennettu sanomakuvaus


Vastaanotamme verkkolaskuja, jotka noudattavat Finanssialan keskusliiton (Suomen pankkiyhdistyksen) suosituksen mukaista Finvoice-verkkolaskustandardia. Standardin pohjalta laaditussa sanomakuvauksessa (pdf) on määritelty ne vaatimukset, joita kaupunki edellyttää verkkolaskujen vastaanottamisessa.

Laskulla pitää olla selkeästi luettavissa:

  • mitä laskutetaan
  • mille palvelualueelle ja sen yksikölle lasku on osoitettu (=laskutusosoite)
  • minne palvelualueeseen ja sen yksikköön tavara/palvelu on toimitettu (palvelualueen tai sen yksikön toimitusosoite) ja toimituspäivämäärä
  • laskun kohdentamiseksi tarvittava tieto, joka esimerkiksi on ostoluvan numero, ostoluvan myöntäjä (henkilön nimi ja yksikkö) tai ostajan ilmoittama muu viitetieto (esimerkiksi tilaisuuden nimi ja yksikkö tai muu yhteyshenkilön nimi).

 

 

Lasku kaupungilta
Maksaminen ja e-laskuvaltuutus

Kuopion kaupungin henkilöasiakkaat voivat tehdä paperilaskuistaan e-laskuvaltuutuksen, jolloin laskut tulevat sähköisesti sopimuksen tehneen henkilön omaan verkkopankin asiointikäyttöliittymään.

E-laskuvaltuutuksen laskulajit ovat seuraavat:

Laskuttaja Laskun aihe Y-tunnus
Kuopion kaupunki Asumispalvelut 0171450-7
Kuopion kaupunki Kotihoito 0171450-7
Kuopion kaupunki Laitoshoito 0171450-7
Kuopion kaupunki Muut palvelut 0171450-7


Jos haluat tehdä e-laskuvaltuutuksen esimerkiksi päivähoitomaksuihin, laskulaji on siinä tapauksessa ”Muut palvelut”. Tehdessäsi yhdestä laskulajista e-laskuvaltuutuksen, saat jatkossa kaikki Kuopion kaupungin laskut e-laskuina, lukuun ottamatta terveyskeskusmaksuja.

Huomioithan e-laskuvaltuutusta tehtäessä, että oma nimesi tulee olla laskun vastaanottajatietona. Mikäli haluat tehdä e-laskuvaltuutuksen esimerkiksi päivähoitolaskuun (tai mihin tahansa muuhun laskuun) ja lasku tulee toisen vastaanottajan nimellä, ole hyvä ja ota yhteyttä laskuttajaan.

Yhteystiedot Yhteystiedot

Monetra Pohjois-Savo Oy:n yhteystiedot
 

Myyntilaskutiimi
Monetra Pohjois-Savo Oy
laskutus.kuopio(at)monetra.fi
 

Ostolaskutiimi
Monetra Pohjois-Savo Oy
ostolaskut.kuopio(at)monetra.fi
 

Kuopion kaupungin Y-tunnus: 0171450-7

Linkkejä Linkkejä