Neulamäki


Neulamäki sijaitsee noin 4−5 kilometrin etäisyydellä keskustasta lounaaseen. Neulamäen asutus toteutettiin pääosin 1980-luvulla ja siellä asuu noin 5200 asukasta. Neulamäki jakaantuu asunto- ja työpaikka-alueisiin. Kehitteillä oleva Savilahti-kampus on kävelyetäisyydellä. Alueella on tasainen ikärakenne nuorista ja senioreihin. Neulamäki on lapsiperheiden suosiossa, mutta mieluinen alue myös opiskelijoille koska yliopisto on lähellä.   Asuntokanta on monipuolinen -rivi-, kerros- ja omakotitaloja.

Neulamäen asuinalue sijaitsee kirjaimellisesti mäen päällä. Ylimmällä laella sijaitsevasta näkötornista voi ihailla huikaisevan hienoja maisemia. Neulamäen kainaloon rantavyöhykkeelle kaavoitetaan Neulaniemen asuinaluetta, joka liittää Neulamäen Savilahden kampusalueeseen.

Tiedepuisto, Itä-Suomen yliopisto, Savonia-ammattikorkeakoulu ja yliopistollinen keskussairaala työpaikkoineen sijaitsevat kävelyetäisyyden päässä. Neulamäen teollisuusalueella työskentelee päivittäin noin 700 henkilöä ja jatkuvasti kasvavassa ja kehittyvässä Tiedepuistossa on tällä hetkellä työpaikkoja yli 8000. Kampusalueella liikkuu lisäksi yli 7000 opiskelijaa. Kampusalue laajenee ammattiopiston ja ammattikorkeakoulujen siirtyessä alueelle.

Neulamäen asukkaille on tarjolla monipuoliset palvelut - päiväkoteja, ala- ja yläkoulu sekä nuorisotalo. Alueella on myös monipuolinen ostoskeskus, josta löytyy kauppa, kirjasto, apteekki, pitseria sekä asukastupa Neulastupa (Neulamäentie 8). Terveyspalveluista Neulamäessä on neuvola ja hammashoitola. Neulamäen yläreunalla on kauppa, jossa on postipalvelut. Neulamäen alareunalla on paloasema, erikoismyymälöitä sekä auto- ja pyöräkorjaamoja. Savilahdessa kävelymatkan päässä on kauppakeskus. Myös keskustan palvelut ovat tiheiden linja-autovuorojen ansiosta helposti saavutettavissa ja keskustaan pääsee kätevästi myös pyöräillen.

Neulamäessä asutaan lähellä luontoa jylhissä, metsäisissä maisemissa laajojen luonnonsuojelualueiden vieressä. Liikuntamahdollisuudet ovat hyvät. Äärellä sijaitsee laaja Neulaniemen ja Tervaruukin−Vuorilammen latu- ja lenkkeilyverkosto, missä on mm. valaistu kuntohiihtolatu sekä opastettuja luontopolkuja laavuineen. Koiraharrastajille on tarjolla metsäreittien lisäksi koirapuisto. Pallopeleistä pitäville on runsaasti harrastuspaikkoja, mm. kaksi täysimittaista, hiekkapäällysteistä jalkapallokenttää sekä useita pienempiä kenttiä ja mm. tenniskenttiä. Talvella jääkiekkokaukalon ja jäädytetyn, valaistun kentän käyttäjille on tarjolla lämpimät pukeutumistilat. Koulujen liikuntasalit palvelevat sisälajien harrastajia. Neulamäen rinteessä on karting-rata, jossa järjestetään suositut äitienpäiväajot.

Neulamäen tulevaisuustyöpaja torstaina 7.6.2018 - tervetuloa mukaan!

 

"Neulamäen tulevaisuusvisio Savilahden kyljessä” kehittämistyöpaja kirjasto – asukastuvalla

 

Kuopion kaupunki käynnistää Neulamäen strategisen kehittämissuunnittelun osana kaupunkialueen lähidemokratiamallin valmistelua. Kutsumme Neulamäen asukkaat ja opiskelijat, järjestöt, kaupungin asiantuntijat, vuokrataloyhtiöt sekä kaikki Neulamäessä toimivat yhteisöt kehittämistyöpajaan.

 

Alustava ohjelma
 

Kahvitarjoilu klo 12 alkaen

klo 13-15 Ideoidaan Neulamäen tulevaisuusvisioita

klo 15-17 Ratkotaan mahdollisia etenemismalleja

 

Neulamäen suunnittelu jatkuu työpajan jälkeen digitaalisella verkkoalustalla vuoden 2018 loppuun saakka. Neulamäen tulevaisuusvision tuottaminen on osa Kuopion, Oulun, Tampereen, Turun ja Kouvolan yhteistä kumppanuushanketta. Työpaja toteutetaan kaupungin ja SitoWise`n yhteistyönä. 

 

Ilmoittaudu tästä linkistä tarjoilun järjestämiseksi!

Ovet ovat avoinna koko työpajan ajan, voit myös piipahtaa hetkeksi.

 

Lisätietoa kehityspäällikkö Mirja Wihuri, mirja.wihuri(at)kuopio.fi