Palkinnot ja stipendit


Kuopion kaupunki palkitsee ansioituneita henkilöitä ja ryhmiä vuosittain perustamispäivänään 17. marraskuuta. Vuosipäivän huomionosoituksia ovat mm. Kuopio-mitali ja Kuopio-stipendi.

Kuopion kaupunki palkitsee vuosittain palvelupalkinnolla asiakaspalvelussa kunnostautuneen henkilön tai ryhmän. Palkinnon saaja saa vuodeksi haltuunsa kiertopalkinnon.

Kuopion kaupungin vuonna 1986 perustama Savonia-palkinto jaetaan vuosittain alkuvuodesta. Palkinto on suuruudeltaan 10.000 euroa.

Turvallisuusteko-palkinnon tavoitteena on kuopiolaisten turvallisuuden parantaminen ja hyvinvoinnin kehittäminen. Kehittämisen kohteena voi olla esimerkiksi arjen turvallisuus, syrjäytymisen, väkivallan ja päihdeongelmien ehkäisy. Palkintona myönnetään vuosittain kiertopalkinto ja kunniakirja.

Stipendit


Juho Rissasen stipendi

Juho Rissasen stipendi (1 700 €) myönnetään vuosittain hakemuksetta tunnustuksena ja kannustimena nuorelle, alle 35-vuotiaalle kuopiolaiselle kuvataiteilijalle.

Martti Merenmaan stipendi

Martti Merenmaan stipendi on kaunokirjallisuusstipendi, joka jaetaan vuosittain hakemuksetta pohjoissavolaiselle alle 35-vuotiaalle kirjailijalle, jolla on jo näyttöä kirjallisista kyvyistä. Stipendin suuruus on 1700 €.

Ajankohtaista Ajankohtaista

Vuoden 2017 Savonia-palkinto Virve Sammalkorvelle

Kuopion kaupungin vuoden 2017 Savonia-kirjallisuuspalkinto on myönnetty kirjailija Virve Sammalkorvelle hänen teoksesta Paflagonian perilliset – Iax Agolaskyn päiväkirjan säästyneet sivut.
Lue lisääTietojaVuoden 2017 Savonia-palkinto Virve Sammalkorvelle »

Vuoden 2016 Martti Merenmaan stipendi Antti Heikkiselle

Martti Merenmaan stipendi (1700 €) myönnettiin vuonna 2016 kuopiolaiselle Antti Heikkiselle. Kaunokirjallisuusstipendi jaetaan vuosittain hakemuksetta pohjoissavolaiselle alle 35-vuotiaalle kirjailijalle, jolla on jo näyttöä kirjallisista kyvyistä.
Lue lisääTietojaVuoden 2016 Martti Merenmaan stipendi Antti Heikkiselle »

Kuopio palkitsi ansioituneita – Kuopio-mitali kirjailija Sirpa Kähköselle

Kuopion kaupunki on palkinnut vuosipäivänsä kunniaksi useita erityisen ansioituneita kuopiolaisia. Vuoden 2016 Kuopio-mitalin sai kirjailija Sirpa Kähkönen ansioistaan kuopiolaisuuden ja Kuopion historian kuvaajana.
Lue lisääTietojaKuopio palkitsi ansioituneita – Kuopio-mitali kirjailija Sirpa Kähköselle »