Kulttuuri vanhustyön tukena


Kuopiossa toimii Kulttuuri vanhustyön tukena -yhteistyöryhmä. Toiminnan tavoitteena on mahdollistaa taiteen ja kulttuurin keinoin ikäihmisten aktiivinen ja omannäköinen elämä.

Työryhmän tehtävänä on suunnitella ja koordinoida erilaisia kulttuuri- ja taidetapahtumia ja -toimintoja ikäihmisille kaupungin palveluyksiköihin.

Palveluhaku
Haemme vuosittain ammattitaiteilijoiden toteuttamia osallistavia kulttuuri- ja taidepainotteisia toimintoja ikäihmisille. Haku päättyy vuosittain 31.10., johon mennessä tulevista palvelutarjouksista valitaan seuraavan vuoden toiminnot. Vuoden 2020 hakulomakkeeseen pääset tästä.

Kulttuurikahvila 60+


Kulttuurikahvila 60+ on seniori-ikäisille suunnattu kohtaamis- ja keskustelupaikka mielenkiintoisten kulttuuriaiheiden äärellä, mahdollisuus omakustanteiseen kahvitteluun.

Kulttuurikahvila 60+ pidetään Kino Kuvakukossa, Vuorikatu 27. Vapaa pääsy!

Seuraava Kulttuurikahvila 60+ 12.9.  ANTI-festivaalin taiteilija Lucy Willow (UK) kutsuu Kulttuurikahvilan kävijät teokseensa The Mourner – Lamentation in Dust vieraaksi. Katsellaan teosta, taiteilija kertoo siitä ja vastaa kysymyksiin. Tulkkaus suomeksi. Huom! paikkana VR:n Konepaja (Pohjolankatu 1, Kuopio). Ei esteetön tila

Maksuton edestakainen bussikuljetus (Maljalahdenkatu- Pohjolankatu -Maljalahdenkatu). Lähtö kaupungintalon takaa klo 13.45. Paluu klo 15.30 mennessä. Ilmoittautumiset kyyditykseen 5.9. mennessä kirsi.ronkko@kuopio.fi tai 044 7182469.

Kulttuurikahvila 60+ -toimintaa järjestää Kuopion kaupungin Kulttuuri vanhustyön tukena -työryhmä.

Syksyn 2019 kulttuurikahviloiden sisältöön voit tutustua tästä.

Kulttuurisen seniori- ja vanhustyön valtakunnallinen verkosto AILI
 

Kuopion kaupunki on jäsenenä kuntatoimijoiden muodostamassa valtakunnallisessa kulttuurisen seniori- ja vanhustyön verkostossa. Verkosto pyrkii edistämään ikäihmisten hyvinvointia ja toimintakykyä taide- ja kulttuuritoiminnan keinoin sekä kehittämään ikääntyneille tarjolla olevia palveluita.

Verkoston kehitystoiminnan painopisteinä ovat kulttuurisen seniori- ja vanhustyön hallintomallien- ja muotojen kehitystyö, kulttuuritoimintaan liittyvä kirjaaminen ja toiminnan vaikutusten arviointi, kulttuurin ammattilaisten ja asiantuntijoiden rooli vanhustyössä sekä kulttuuriin liittyvä vapaaehtoistoiminta.

Verkoston toiminnassa ovat tällä hetkellä mukana Helsinki, Espoo, Vantaa, Pukkila, Turku, Tampere, Kouvola, Seinäjoki, Jyväskylä, Vaasa, Kuopio, Oulu sekä Rovaniemi. Jokaisesta kunnasta verkoston toimintaan on nimetty edustaja niin sosiaali- ja terveydenhuollon kuin kulttuuritoimen puolelta. Vastuuhenkilöiltä voit kysyä lisätietoja kulttuurisen seniori- ja vanhustyön kansallisen verkoston toiminnasta sekä vanhustyöstä Kuopiossa.

Taiteen edistämiskeskus tukee Kulttuurisen seniori- ja vanhustyön verkosto-hanketta.

Yhteystiedot Yhteystiedot

Palveluesimies
Ulla Reiman
044 718 3535
ulla.reiman(at)kuopio.fi

Kulttuurisuunnittelija
Kirsi Rönkkö
vastuualue ikäihmiset ja erityisryhmät
044 7182 469
kirsi.ronkko(at)kuopio.fi

Linkkejä Linkkejä