Kulttuuri vanhustyön tukena


Kuopiossa toimii Kulttuuri vanhustyön tukena -yhteistyöryhmä. Toiminnan tavoitteena on mahdollistaa taiteen ja kulttuurin keinoin ikäihmisten aktiivinen ja omannäköinen elämä.

Työryhmän tehtävänä on suunnitella ja koordinoida erilaisia kulttuuri- ja taidetapahtumia ja -toimintoja ikäihmisille kaupungin palveluyksiköihin. 

Palveluhaku

Haemme vuosittain ammattitaiteilijoiden toteuttamia osallistavia kulttuuri- ja taidepainotteisia toimintoja ikäihmisille. Vuoden 2022 palveluhaku on 1.-31.10.2021. Hakulomakkeen löydät tältä sivulta 1.10. 

Kulttuurikahvila 60+

Kulttuurikahvila 60+ on seniori-ikäisten kohtaamis- ja keskustelupaikka kulttuuriaiheiden äärellä. Vapaa pääsy.

Huom! uusi paikka: Kantti, Kuopion museon monitoimitila, Museokatu 1.
Tulethan tilaisuuteen terveenä, kasvomaskia käyttäen. 

Ke 8.9. klo 13-14.30 Kantti - Tiedon ja tarinoiden kortteli
Kuopion museon ja Kuopion pääkirjaston toimintaa sekä tiloja esittelemässä museolehtori Sanna Reinikainen Kuopion museokeskukselta ja informaatikko Pirkko Korhonen Kuopion pääkirjastolta.

Ke 6.10. klo 13-14.30 Luontovoimaa lempeydellä
Luonnon hyvinvointi- ja terveysvaikutukset ja luontolähtöinen toiminta. Millainen voisi olla tutkimusmatka omaan luovuuteen ja sisältä kumpuavaan taiteeseen lähiluonnon hyvinvointi- ja terveysvaikutuksia hyödyntäen? Green Care -asiantuntija Milla Bouquerel.

Ke 3.11. klo 13-14.30 Kaupunginosahistoria
Niiralan kaupunginosasta tarinoivat Muistojen Niirala -kirjan kirjoittajat Heikki Heiskanen ja Urkki Keinänen. Tarinaa elävöittävät lukuisat kaupunginosan kehitystä, ihmisiä sekä sen tapahtumia kuvaavat harvinaiset valokuvat.

Ke 8.12. klo 13-14.30 Koko kansan iskelmätähti - Kari Tapio
Juhlistetaan Suomalaisen musiikin päivää. Koko kansan iskelmätähden, Kari Tapion elämäntarinaa kertomassa kirjailija, kulttuurin monitoimiosaaja Antti Heikkinen.
Luvassa myös kevyttä live-musiikkia.

Lisäksi teemoihin liittyvää kirjavinkkausta: Kuopion kaupunginkirjasto

Lisätietoja: kulttuurisuunnittelija p. 044 7182 469, kirsi.ronkko(at)kuopio.fi

 

Ke 17.11. Kulttuurikahvila 60+ -retkeilee: Lapinlahti

Klo 10 Lähtö Petteri-bussilla Kuopiosta (Maljalahdenkatu, kaupungintalon takaa).
Klo 11 Vieraillaan Väärnin Pappilassa kuullen talon tarinoita, historiaa ja talonväen musisointia. 
Klo 12.15 Omakustanteinen ruokailu lähiruokaravintola Maansuolassa. Ruokailun hinta 7e  (sis. lämmin lähiruokalounas + salaattipöytä + jälkiruoka/kahvi). 
Klo 13 Tutustutaan Portaanpään kristillisen opiston varttuneiden kuvataidekoulu Värinän toimintaan.
n. Klo 15 Piipahdetaan keramiikkastudio Jenni Linnoven myymälässä Siilinjärvellä.
n. klo 16 Takaisin Kuopiossa.

Ilmoittautumiset 29.10.mennessä: kulttuurisuunnittelija Kirsi Rönkkö p. 044 7182 469 tai kirsi.ronkko(at)kuopio.fi. Huom! ilmoitathan erityisruokavaliotiedot. Vapaa pääsy, paikkoja rajoitettu määrä. 

Kulttuurisen seniori- ja vanhustyön valtakunnallinen verkosto AILI


Kuopion kaupunki on jäsenenä kuntatoimijoiden muodostamassa valtakunnallisessa kulttuurisen seniori- ja vanhustyön verkostossa. Verkosto pyrkii edistämään ikäihmisten hyvinvointia ja toimintakykyä taide- ja kulttuuritoiminnan keinoin sekä kehittämään ikääntyneille tarjolla olevia palveluita.

Verkoston toiminnassa ovat tällä hetkellä mukana Helsinki, Espoo, Vantaa, Pukkila, Turku, Tampere, Kouvola, Seinäjoki, Jyväskylä, Vaasa, Kuopio, Oulu sekä Rovaniemi. Jokaisesta kunnasta verkoston toimintaan on nimetty edustaja niin sosiaali- ja terveydenhuollon kuin kulttuuritoimen puolelta. Vastuuhenkilöiltä voit kysyä lisätietoja kulttuurisen seniori- ja vanhustyön kansallisen verkoston toiminnasta sekä kulttuurisesta vanhustyöstä Kuopiossa.

Yhteystiedot Yhteystiedot

Palveluesimies
Ulla Reiman
044 718 3535
ulla.reiman(at)kuopio.fi

Kulttuurisuunnittelija
Kirsi Rönkkö
vastuualue ikääntyneet ja erityisryhmät
044 7182 469
kirsi.ronkko(at)kuopio.fi