Vauvauinti

Ajankohtaisia tiedotuksia ilmoitetaan Liikkuvan Kuopion sosiaalisen median kanavilla (Facebook, Instagram), joten laitahan meidät seurantaan!

 

Vauvauinti on lapsen ehdoilla tapahtuva perheen yhteinen leikkihetki.

Vauvauinnin tavoitteena on tutustuttaa lapsi veteen turvallisissa olosuhteissa ja tehdä lapsista, ja miksei vanhemmistakin, veden ystäviä. Ohjaaja auttaa perhettä tutustumaan uuden tulokkaan temperamenttipiirteisiin sekä lempipuuhiin ja antaa näin myös eväitä omatoimiseen vedessä puuhailuun. Parhaimmillaan vauvauinti on alku elämän mittaiselle yhteiselle harrastukselle. Sen lisäksi, että ensimmäisen vauvauintivuoden aikana lapsi oppii nauttimaan vesileikeistä, on lapsella myös mahdollisuus harjaannuttaa kaikkia kehittymässä olevia taitojaan. Vauvauinnin voi aloittaa lapsen täytettyä kolme kuukautta ja painoa tulisi olla vähintään 5 kg. Silloin lapsen valveillaoloaika on tarpeeksi pitkä ja hän pysyy lämpimänä vähintään 32 asteisessa vedessä. Kuntolaaksossa vauvauinnin voi aloittaa 3-12 kuukauden iässä.

Kuntolaaksossa vauvauintia pääsee harrastamaan lauantai- ja sunnuntaiaamuisin SUH:n (Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastus liitto) kouluttamien ammattilaisten ohjaamana.

Uintiin vauvalle suositellaan tiukkaa pitkälahkeista uima-asua. Uimavaippa ei ole Kuntolaakson vauvauinneissa pakollinen.

Uutta Kuntolaaksossa:
VESIPEDOT!
Vesipedot -ryhmä on tarkoitettu 3-5 vuotiaille lapsille ja heidän vanhemmilleen.
Jokaista osallistuvaa lasta kohden tulee mukana olla vähintään yksi aikuinen.
Ryhmä toimii mukavana esiasteena uimakouluharrastukselle.
Kurssin tavoitteena on oppia vesitaitoja leikin kautta.
Ryhmään voit ilmoittautua ilman aikaisempaa uintikokemusta.
Kurssiin sisältyy kaikkiaan 8 kurssikertaa.

 

Keskosten ja erityislasten tulee saada lääkäriltä lupa vauvauinnin aloittamiseen. Keskustele vauvauinnista neuvolassa ja lääkärintarkastuksen yhteydessä ennen uinnin aloittamista.

Lisätietoa saat osoitteesta kuntolaakso@kuopio.fi tai p. 044 718 2520

Ilmoittautumaan pääset tästä.