Kuopio Tanssii ja Soi


50. Kuopio Tanssii ja Soi 12.–18.6.2019
Puoli vuosisataa liikuttavia elämyksiä

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin historiaan mahtuu satoja maailmanluokan koreografi- ja esiintyjävierailuja sekä lähes kaksi miljoonaa tapahtumiin osallistujaa – katsojina, esiintyjinä, kurssilaisina, talkoolaisina, työntekijöinä, kumppaneina.
 

Merkkivuosi huipentuu australialaisen Sydney Dance Companyn, brittiläisen Hofesh Shechter Companyn, saksalaisen Dresden-Frankfurt Dance Companyn, unkarilaisten Compagnie Pál Frenákin ja Zoltán Grecsón & Beatrix Simkón sekä kotimaisen Tero Saarinen Companyn vierailuihin. Myös 50v juhlagaaloihin sekä taiteellisen johtajuuden vaihtuessa Jorma Uotisen jäähyväisgaalaan.

Myös lasten ja nuorten rooli juhlafestivaalilla on merkittävä, sadat lapset ja nuoret esiintyvät festivaalilla, osa heistä osallistuu myös festivaalin tanssikursseille – kursseja järjestetään nyt ennätysmäärä, yli 60 kurssia tanssin ammattilaisille, harrastajille ja aloittajille.

Tanssin 50 vuotta esittäytyy myös juhlavuoden julkaisussa, seminaareissa sekä ilmaistapahtumissa. Viikon päättyessä Riku Lehtopolku ottaa taiteellisen johtajuuden ohjat johtaakseen festivaalin seuraavalle vuosikymmenelle!

Tutustu koko ohjelmaan ja kumppaneihimme festivaalin mediassa www.kuopiodancefestival.fi

Tervetuloa
Jorma Uotinen, taiteellinen johtaja
Anna Pitkänen, toiminnanjohtaja