Löytöeläimet ja eläinsuojelu

Löytöeläinsuoja


Voit toimittaa irrallaan tavattuja, koiria, kissoja ja muita pieniä harraste-eläimiä löytöeläinsuojaan, joka sijaitsee Kuopion Savisaaressa. Savisaaren Ratsastuskeskus ylläpitää Kuopion kaupungin löytöeläinsuojaa.

Savisaaren löytöeläinsuoja


Löytöeläimiä otetaan vastaan joka päivä klo 8–18. Eläinten tuonnista on hyvä sopia etukäteen soittamalla. Jos haluat tarjota kodin löytöeläimelle, soita ja sovi näyttöaika.

Yhteystiedot p. 0400 564 662

Eläinsuojelu

Eläinsuojelusta säädetään eläinsuojelulaissa ja sen nojalla annetuissa säädöksissä. Eläinsuojelualain tarkoituksena on suojella eläimiä parhaalla mahdollisella tavalla kivulta, kärsimykseltä ja tuskalta sekä edistää eläimen hyvinvointia ja hyvää kohtelua. Eläintenpidossa on edistettävä eläinten terveyden ylläpitämistä sekä otettava huomioon eläinten fysiologiset tarpeet ja käyttäytymistarpeet.

Eläinsuojelu hoidetaan yhteistyössä Siilinjärven kanssa. Eläinsuojelu | Siilinjärven kunta (siilinjarvi.fi)

Eläinsuojelutarkastuksia tehdään, kun epäillään eläinsuojelulainsäädännön vastaista toimintaa. Eläinsuojelutarkastuksia tehdään myös säännöllisesti ilman epäilyä ammattimaisesti tai laajamittaisesti seura- tai harrastuseläimiä pitäviin kohteisiin.

Epäillessäsi eläinsuojelulainvastaista eläinten kohtelua voit tehdä eläinsuojeluilmoituksen.

Eläinsuojeluilmoitus tehdään ensisijaisesti sähköisellä lomakkeella. Eläinsuojeluilmoituksen voi tehdä myös suoraan valvontaeläinlääkärille sähköpostitse osoitteeseen valvontaelainlaakari@siilinjarvi.fi