Lasten ja nuorten Pakkaspäivät

25.1.-31.1.2021
 

Sydäntalven aikaan vietetään jälleen perinteisiä Lasten Pakkaspäiviä. Pakkasjuhlia Brahen puistossa, Petosella ja Maaningalla ei tänä vuonna järjestä koronatilanteen vuoksi. Sen sijaan Brahen puistossa on koko viikon ajan nähtävillä Bluesoundsin revontuliaiheinen kuva- ja ääni -teos ”Tulikko”, johon voi käydä tutustumassa omatoimisesti ilta-aikaan. Lisäksi päiväsaikaan Puijon Ladun valmistamiin lumiaihioihin voi käydä veistelemässä lumitaidetta ja osallistua Sanataidekoulu Aapelin toiminnallisille tehtäväpisteille.

Pakkaspäivät tarjoavat tänä vuonna virtuaalisia tapahtumia verkossa, joita voi omatoimisesti tehdä koko viikon ajan. Liikkuva Kuopio FB-sivustolta ja verkkosivuilta löytyy liikunnallinen Pakkasbingo, jota perheet voivat tehdä omatoimisesti liikkuen koko viikon ajan. Humakin yhteisöpedagogi opiskelijat tuottavat päiväkoti-ikäisille lapsille toiminnallisen verkkotapahtuman, johon voi itsenäisesti osallistua etänä omassa tahdissa. Tämä korvaa Petosella perinteisesti järjestettävää Pakkasjuhlaa. Karttulan alueella kannustetaan omatoimiseen alueen luonto- ja liikuntapaikkoihin tutustumiseen. Seuraa Karttulan Pitäjäraadin FB -sivuja, josta saa toimintaohjeita. Karttulan Pitäjäraati hankkii kaikille Karttulan alueen ulkojäille luistelutukia, jotka ovat asukkaiden käytössä pakkasviikosta alkaen.

Tapahtumat noudattavat koronaohjeistuksia, joten tulethan tapahtumiin terveenä. Erityistä huomiota on syytä kiinnittää turvavälien ja hygieniaohjeiden noudattamiseen. Muutokset aikatauluihin mahdollisia. Moniin tapahtumiin on ennakkoilmoittautuminen tai säävaraus, joten kannattaa tutustua tapahtuman sisältöön etukäteen.

Pakkaspäivät järjestää Kuopion kaupunki yhdessä järjestötoimijoiden sekä Humanistisen ammattikorkeakoulun kanssa. Yhteistyössä on mukana Kuopion Energia ja Karttulan Pitäjäraati.


Ohjelma löytyy Kuopion Seinältä

Pakkaspäivät löydät myös SOMEsta #Pakkaspäivät.

Lisätietoja tapahtumasta Lisätietoja tapahtumasta

Kulttuurisuunnittelija (va)
Nina Venäläinen
044 718 5142
nina.venalainen(at)kuopio.fi