Lasten ja nuorten Pakkaspäivät
 

Pakkaspäivien 2018 tapahtumat kokosivat huikeat 10 000 osallistujaa eri puolilla kaupunkia!
Seuraavan kerran Pakkaspäiviä vietetään 21.-27.1.2019.

Katso vuoden 2018 ohjelma tästä!
Sydäntalven aikaan vietetään jälleen perinteisiä lasten ja nuorten Pakkaspäiviä. Tapahtumaviikolla 22.-28.1.2018 on tarjolla monipuolisesti erilaista toimintaa eri puolilla kaupunkia niin päivä- kuin ilta-aikaankin, sekä viikonloppuna. Pakkasjuhlia vietetään tänä vuonna tutussa Brahen puistossa sunnuntaina 28.1., Lippumäen lähiliikunta-alueella keskiviikkona 24.1 ja Nilsiän satamassa ja Nilsiän Mantulla sekä Maaningan liikuntatalolla lauantaina 27.1. Niin Brahen puiston pakkasjuhlassa Kuopiossa kuin Juankoskellakin Pukkikalliolla vietetään Ulkona kuin lumiukko -perhetapahtumaa sunnuntaina 28.1 juhlistaen Suomen Ladun 80-vuotissynttäreitä.

Pakkaspäivät käynnistyvät jo lauantaina 20.1. KRV:n Polkuja 2018 -koreografiakilpailulla Pyörössä. Liikkumisen riemuihin voi myös osallistua viikon aikana avoimissa karateharjoituksissa, pikaluistelun kokeilussa, päiväkotien Pienet lapset liikkeelle -päivässä, Liikelaatikko-työpajoissa tai KalPan ulkojäätapahtumassa.

Museoihin on aina vapaa pääsy alle 18-vuotiaille, mutta Pakkaspäivien aikana museoissa on paljon tarjolla mielenkiintoista ohjelmaa, opastuksia ja työpajoja. Kuopion taidemuseossa voi tutustua opastetusti Suomen taiteen tarina -näyttelyyn. Kuopion museossa tutustutaan eläinten talveen ja Pikku Kakkosen juhlanäyttely ja Suuri lukuseikkailu kutsuvat Kuopion korttelimuseoon. RIISAssa voi tehdä itselleen maatuskanuken.

Teatteria tarjoavat Kuopion Sirkus Pakkassirkus-esityksellään VoimatOn; Kuopion kaupunginkirjaston Nukketeatteri Tädit esittävät Pupu valkoturkki -esityksen ja Nukketeatteri Satuaarre Adalminan Helmen. Kiertoo-esitys ja kierrätyspäivä Kulttuuriareena 44:lla johdattelevat kierrätysteemaan. Tarina Babarista -orkesterisatukonsertit ja Rati riti ralla -oppilasesitys kutsuvat nauttimaan musiikista. Tarjolla on myös Pakkaskino-elokuvia päiväkodeille ja maksuton Viiru ja Pesonen -elokuva perheille; Muotoiluakatemian värilaboratorio, kädentaitotyöpajoja ja RUMIS-lastentanssiesitys ja työpaja. Isommille koululaisille on tarjolla mm. Break the fight – I was here -nykytanssiesitys, valokuvaustyöpajoja VB-valokuvakeskuksella ja ohjattu teatterikurssi.  

Pakkasjuhlien lisäksi tapahtumia järjestetään viikon aikana myös maaseutualueilla. Nilsiässä on tarjolla musiikkia ja tanssia, Maaningalla boffausmiekkailua, hönzälätkää, lumikenkäilyä ja satutunti, Juankoskella vietetään musiikillista Yllätysten iltaa.

Pakkaspäivät toteuttavat Kuopion kaupunki, Humanistinen ammattikorkeakoulu ja iso joukko kulttuuri- ja järjestötoimijoita.
Katso koko viikon ohjelma Pakkasjuhlineen tästä!

 

Pakkaspäivät löydät myös SOMEsta #Pakkaspäivät.

Lisätietoja tapahtumasta Lisätietoja tapahtumasta

Kulttuurisuunnittelija
Jonna Forsman
vastuualue lapset ja nuoret
044 7182 468
jonna.forsman(at)kuopio.fi

Kulttuurisuunnittelija
Tiina Taskinen-Viinikainen
vastuualue tapahtumat
044 748 2374
tiina.taskinen-viinikainen(at)kuopio.fi