Lasten ja nuorten Pakkaspäivät

24.-30.1.2022
 

Sydäntalven aikaan vietetään jälleen perinteisiä Lasten Pakkaspäiviä.
HUOM! Muutokset mahdollisia ajankohtaisen koronatilanteen takia.

Pakkaspäivät järjestää Kuopion kaupunki yhdessä järjestötoimijoiden kanssa.

Pakkaspäivillä omatoimista ohjelmaa 24.-30.1.2022

Perinteisiä Lasten Pakkaspäiviä vietetään tänä vuonna pääasiassa omatoimisten tehtävien parissa. Pakkasjuhlia Brahen puistossa ja Petosella ei tänä vuonna järjestä koronatilanteen vuoksi. Brahen puistossa, Luotipuistossa ja Litmasen kentällä voi osallistua omatoimiseen Jäämetsäseikkailuun perheelle tai päiväkotiryhmälle sopivaan aikaan. Seikkailupolun ohjeet löytyvät sivuilta: http://www.kuopio.fi/seikkailipolku sekä paikanpäältä.

Maaningalla Pakkasjuhlat järjestetään omatoimisina tapahtumina. Kaikkien toimintapisteiden ohjeet löytyvät Maaningan kirjastosta, myös kirjaston omatoimiaikoina. Mukana on esimerkiksi jäätimanttien etsintää ja jäälinnan rakennusta Maaninkatalon puistossa.

Liikkuva Kuopio FB-sivustolta www.facebook.com/LiikkuvaKuopio löytyy viikon aikana erilaisia liikunnallisia vinkkivideoita, kuten esimerkiksi lumikenkäilyä, hiihtotekniikkaa, luistelua ja laskettelukelkkailua.

Niiralan ulkojäällä pääsee lauantaina 29.1. seuraamaan taideteoksen luonnostelua talvisessa ympäristössä! Paikalliset taiteilijat Emma Fält ja Iida Valkonen työskentelevät ulkojäällä ja piirtävät suurikokoista, jäädytettyä luonnoskirjaa hahmotellen samalla vuonna 2022 julkaistavan teoksen ensimmäisiä viivoja. Niiralan ulkojää on varattu taiteilijoiden työskentelyyn 29.1. klo 8-13 ja klo 13 alkaen jäälle muodostunut piirros on yleisölle avoin! Sunnuntaina 30.1. klo 12-14 välisenä aikana taiteilijoiden käyttämiä välineitä voi käydä itse kokeilemassa ja jättää oman jäljen katoavaan piirrokseen! Tapahtuma toteutuu säävarauksella. 

Tapahtumat noudattavat koronaohjeistuksia, joten tulethan tapahtumiin terveenä. Erityistä huomiota on syytä kiinnittää turvavälien ja hygieniaohjeiden noudattamiseen. Muutokset aikatauluihin mahdollisia.

Pakkaspäivät järjestää Kuopion kaupunki yhdessä järjestötoimijoiden kanssa. Koko pakkasviikon ohjelma on katsottavissa osoitteesta www.kuopionseina.fi

 


Ohjelma löytyy Kuopion Seinältä.

Pakkaspäivät löydät myös SOMEsta #Pakkaspäivät.

Lisätietoja tapahtumasta Lisätietoja tapahtumasta

Kulttuurisuunnittelija (va)
Nina Venäläinen
044 718 5142
nina.venalainen(at)kuopio.fi