Palkinnot ja stipendit


Kuopion kaupunki palkitsee ansioituneita henkilöitä ja ryhmiä vuosittain perustamispäivänään 17. marraskuuta. Vuosipäivän huomionosoituksia ovat mm. Kuopio-mitali ja Kuopio-stipendi.

Kuopion kaupunki palkitsee vuosittain palvelupalkinnolla asiakaspalvelussa kunnostautuneen henkilön tai ryhmän. Palkinnon saaja saa vuodeksi haltuunsa kiertopalkinnon.

Kuopion kaupungin vuonna 1986 perustama Savonia-palkinto jaetaan vuosittain alkuvuodesta. Palkinto on suuruudeltaan 10.000 euroa.

Turvallisuusteko-palkinnon tavoitteena on kuopiolaisten turvallisuuden parantaminen ja hyvinvoinnin kehittäminen. Kehittämisen kohteena voi olla esimerkiksi arjen turvallisuus, syrjäytymisen, väkivallan ja päihdeongelmien ehkäisy. Palkintona myönnetään vuosittain kiertopalkinto ja kunniakirja.

Stipendit


Juho Rissasen stipendi

Juho Rissasen stipendi (1 700 €) myönnetään vuosittain hakemuksetta tunnustuksena ja kannustimena nuorelle, alle 35-vuotiaalle kuopiolaiselle kuvataiteilijalle.

Martti Merenmaan stipendi

Martti Merenmaan stipendi on kaunokirjallisuusstipendi, joka jaetaan vuosittain hakemuksetta pohjoissavolaiselle alle 35-vuotiaalle kirjailijalle, jolla on jo näyttöä kirjallisista kyvyistä. Stipendin suuruus on 1700 €.

Ajankohtaista Ajankohtaista

Vuoden 2017 Turvallisuusteko-palkinto Suojatiesuojelijoille - Kunniamaininta Who Cares -toiminnasta

Kuopion kaupungin vuoden 2017 Turvallisuusteko-palkinnon saivat Suojatiesuojelijat-kampanjan vapaaehtoisina suojatiesuojelijoina toimineet henkilöt Manda Konttinen, Rauni Tikkanen, Pirjo Eskelinen, Mari Korhonen ja Elvi Saastamoinen Kuopion vuosipäivän palkintojenjakotilaisuudessa 21.11.2017. Lisäksi turvallisuustekopalkinnon kunniamaininnan ovat saaneet Who Cares ry:n toimintaa vetävät Eero Wetzell, Marko Kilpi ja Arto Tynkkynen.
Lue lisääTietojaVuoden 2017 Turvallisuusteko-palkinto Suojatiesuojelijoille - Kunniamaininta Who Cares -toiminnasta »

Kuopion vuosipäivää juhlittiin monin huomionosoituksin

Kuopion kaupunki on palkinnut vuosipäivänsä kunniaksi useita ansioituneita kuopiolaisia. 242 vuotta täyttävän Kuopion vuosipäivää vietettiin tänä vuonna erityisen isänmaallisissa tunnelmissa Suomen 100-vuotisen itsenäisyyden kunniaksi.
Lue lisääTietojaKuopion vuosipäivää juhlittiin monin huomionosoituksin »

Kuopiolaisurheilijoita palkittiin Kuopion stipendeillä

Kuopion kaupunki palkitsi kuopiolaisurheilijoita stipendeillä kaupungintalossa 13.11.2017 järjestetyssä tilaisuudessa. Vuosittain jaettavilla stipendeillä kaupunki haluaa osoittaa tunnustusta urheilijoille, jotka ovat kovalla harjoittelulla ja periksiantamattomuudellaan saavuttaneet menestystä lajeissaan. Tunnustuksen saivat Marjaana Heikkinen, Jere Anttalainen, Antti Korhonen, Esa Miettinen, Iivo Niskanen, Jose Partanen, Teemu Partanen ja Niilo Ruuskanen.
Lue lisääTietojaKuopiolaisurheilijoita palkittiin Kuopion stipendeillä »

Kuopion vuoden 2017 palvelupalkinto SYKETTÄ-korkeakoululiikunnalle

Monipuolisesta liikuntatarjonnasta löytyy vaihtoehtoja kaikenlaisille liikkujille. Liikuntapalvelut ovat myös helposti saavutettavissa ja ne ovat edullisia. Palvelut ovat laajentuneet liikunnasta kokonaisvaltaiseen hyvinvoinnin edistämiseen.
Lue lisääTietojaKuopion vuoden 2017 palvelupalkinto SYKETTÄ-korkeakoululiikunnalle »