Kuopion kaupunginteatteri

Kuopion kaupunginteatteri on Itä-Suomen suurin ammattiteatteri ja merkittävä alueellinen kulttuurielämän ylläpitäjä. Teatteriesityksiä järjestetään kahdella näyttämöllä: Minna-näyttämö 464 paikkaa ja Maria-näyttämö 179 paikkaa. Omien tuotantojen lisäksi Kuopion kaupunginteatterissa nähdään vuosittain lukuisia vierailuesityksiä sekä järjestetään erilaisia tapahtumia ja tilaisuuksia. Kaupunginteatterin vuonna 2014 peruskorjatut tilat sopivat erinomaisesti monipuolisten tapahtumien järjestämiseen. Näiden lisäksi kuopiolaisen Tanssiteatteri Minimin kotinäyttämönä toimii kaupunginteatterin Maria-näyttämö. Talon ravintolapalveluista vastaa teatteriravintola Ofelia. Vuosittain teatterissa vierailee noin 80 000 kävijää.    

Teatterin ohjelmiston halutaan olevan monimuotoinen, joka sisältää niin draamaa kuin komediaa, kantaesityksiä ja klassikkonäytelmiä sekä musikaaleja ja teatteria lapsille. Kuopion kaupunginteatteri tekee aktiivista yleisötyötä mm. yhdistysten, järjestöjen ja koulujen kanssa. Yleisötyön tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Yhteistyötä tehdään myös muiden paikallisten kulttuuritahojen sekä oppilaitosten kanssa.

Kuopion kaupunginteatterissa on vakituista henkilökuntaa hieman yli 70 henkilöä jakautuen taiteelliseen, tekniseen ja hallinnolliseen henkilöstöön. Haluamme yhdessä luoda teatteria ja elämyksiä, jotka kuuluvat ihan kaikille.

Tervetuloa teatteriin!