Asukastilan käyttö ja varaukset

Nuoret portaikossa. Kuvituskuva.

Mitä tiloja voi varata, mitä siellä voi järjestää ja keneltä varataan? Etsitkö paikkaa missä harrastaa ja kokoontua? Näihin kysymyksiin löydät tältä sivulta vastaukset.

Toiminta ja käyttö

Useita asukastiloja on varattavissa maksutta asukkaiden ja järjestöjen toimintoja ja tapahtumia varten. Asukastiloista Karttulan, Länsi-Puijon, Männistön, Nilsiän ja Vehmersalmen tilat ovat varattavissa ilta- ja viikonloppukäyttöön. Lisäksi Maaninkatalolle voi tehdä tilavarauksia. Lue lisää kirjaston vuokrattavista ja varatttavista tiloista.

Edellä mainituissa tiloissa järjestettävien tilaisuuksien tulee olla kaikille avoimia, maksuttomia ja päihteettömiä tilaisuuksia ilman puoluepoliittisia tai uskonnollisia intressejä. Tilassa voi järjestää esimerkiksi lukupiirin, tuolijumppaa, keskustelukerhon, perhekerhon ja pop-up tapahtumia. Tilat eivät ole käytettävissä yksityisten tilaisuuksien järjestämiseen. Tilan voi varata useamman puolueen avoimeen toimintaan esim. vaalipaneeliin. Puolueen omaan tilaisuuteen voi vuokrata maksullisia tiloja.

Tutustu asukastiloihin
Asukastilat

Tilankäyttäjän muistilista

  • Toimija vastaa tilassa järjestetystä toiminnasta ja siitä, että tila on asianmukaisessa kunnossa käytön jälkeen (roskat ja esitteet poisvietyinä, kalusteet ja laitteet oikeilla paikoillaan, sähkölaitteet sammutettuina, ovet kiinni, tila tyhjä asiakkaista ja astiat pesty).
  • Ylimääräisestä siivouksesta laskutetaan tilan käyttäjää.
  • Toiminnan tiedottamisesta vastaa tilaisuuden järjestäjä. Järjestäjä sitoutuu ilmoittamaan tapahtuman osallistujamäärän tapahtuman jälkeen tilan varanneelle henkilölle (yhteystiedot löytyvät tilakohtaisista ohjeista).
  • Asukastiloissa olevat tietokone, kopiokone, toimistotila ja mahdolliset ruokatarpeet eivät ole käytössä lähiötyöntekijän poissa ollessa.

Tilan varaaminen

  • Tilavaraukset asukastiloihin ja Kohtaamoon tekee kansalaistoiminnan palveluiden lähiötyöntekijä.
  • Karttulan asukastilan ja Maaninkatalon tilavaraukset: Servica, asiakaspalvelu@servica.fi tai p. 0800 307 711.

Tilavarauksen yhteydessä tarkistetaan, että toiminta on yhdenmukainen asukastoiminnan yleisperiaatteiden kanssa ja nimetään tapahtumalle yhteyshenkilö, joka on mukana tapahtuman suunnittelussa.

Tilaa varattaessa tulee mainita varattava tila, tilaisuuden nimi, päivämäärä ja kellonaika, järjestävä organisaatio/taho, tilaisuuden vastuuhenkilön yhteystiedot (nimi, puhelin, sähköposti). Karttulan asukastilan ja Maaninkatalon osalta ilmoitetaan lisäksi ovien avausajankohta.

Lataa tästä asukastilan käyttöohjeet