Millaista toimintaa Konttilassa voisi tulevaisuudessa olla? – Kerro ideasi vastaamalla kyselyyn

Puijon tornista noin kilometri pohjoiseen sijaitsee pohjoissavolainen perinnepihapiiri ja savolaistorppa Konttila. Konttilan sijainti keskellä kaupunkia palvelee niin matkailijoita kuin alueen asukkaitakin virkistysalueena ja kulttuurikohteena. Konttila on avoinna kävijöille ympäri vuoden ja siellä toimii nykyään kotieläintila sekä ulkoilu- ja latukahvila.

Konttila edustaa Kuopion vanhinta rakennuskantaa ja mäkitorpan perinnemaisemaa jo vuodesta 1770 saakka. Konttila on entinen viljelyalueiltaan ja maisemiltaan alkuperäisenä säilynyt kirkkoherran pappilan torpparitila. Rakennusten siirryttyä kaupungin omistukseen 1980-luvun alussa, Antikkalan rakennukset purettiin, mutta Konttila säilyi.

Konttilan nykyisen vuokralaisen määräaikainen vuokrasopimus päättyy 30.9.2023, ja kaupunki tulee käynnistämään yrittäjähaun tulevan kevään aikana. Vuokrasopimus sisältää torpan pihapiireineen ja useita hehtaareita maita sen ympärillä. Konttilan rakennuksia ja pihamiljöötä koskee suojelupäätös vuodelta 2017.

Millaista toimintaa Konttilassa voisi tulevaisuudessa olla?

Kaupunki haluaa selvittää yrittäjähaun pohjaksi kuntalaisten ideoita ja toiveita siitä, millaista toimintaa ja millaisia palveluita Konttilassa toivottaisiin tulevaisuudessa olevan.

Ideat on mahdollista kertoa vastaamalla lyhyeen kyselyyn. Kysely on avoinna sunnuntaihin 19.3.2023 saakka. Vastaa kyselyyn.