Ukrainalaisten työnhakijoiden palvelut siirtyvät kuntakokeiluun

Jos olet paennut sotaa Ukrainasta ja ilmoittautunut työnhakijaksi TE-toimistoon, sinun asiakaspalvelusi siirtyy työllisyyden kuntakokeiluun. Siirto tapahtuu automaattisesti ja saat jatkossa yhteydenoton omalta työntekijältäsi kuntakokeilusta. Työnhaussa sinua auttaa Navigaattori osoitteessa Torikatu 5.  

Jos sinulla on kotikunta 

Voit ilmoittautua työnhakijaksi TE-toimistoon, jos haet töitä tai tarvitset tukea työllistymiseen. Sen jälkeen saat yhteydenoton omalta työntekijältäsi työllisyyden kuntakokeilusta. Sinulla on oikeus työllistymistä edistäviin palveluihin. Kunta voi laatia sinulle kotoutumissuunnitelman ja tarjota kotoutumista edistäviä palveluita.  Apua työnhakuun saat Navigaattorista osoitteesta Torikatu 5. 

Työnhakijaksi TE-toimistoon voit ilmoittautua sen jälkeen kun, olet saanut päätöksen oleskeluluvasta. Lomakkeen löydät täältä: Työnhakijaksi ilmoittautuminen (asiointipalvelu.ahtp.fi) 

Täytä verkkolomake ja lähetä se sähköisesti TE-toimistoon. Sen jälkeen TE-toimistosta otetaan sinuun yhteyttä. Voit myös ilmoittautua työnhakijaksi Messi-palvelupisteessä Kauppakatu 45, Kuopio (kauppakeskus Apaja, E-porras). Messi palvelee arkipäivisin klo 9.00 – 16.00 ilman ajanvarausta. 

13.3.2023