Nilsiän Rantapuiston yleissuunnittelutyön asukaskyselyyn lähes 200 vastausta

Nilsiän Rantapuiston alue kesällä, nurmialueita ja rantaviivaa

Nilsiän Rantapuiston lähiliikuntapaikan toteuttamiseksi laaditaan tämän vuoden aikana yleissuunnitelmaluonnos. Kaupunki kartoitti asukkaiden kokemuksia ja toiveita kyselyn avulla helmi-maaliskuussa. Kyselyyn saatiin vastauksia yhteensä 193 kappaletta. Kyselyn tulokset ja saadut tarpeet otetaan huomioon suunnittelutyössä. Suunnitelmaluonnoksen laatii kaupunkitekniikan palveluiden viher- ja virkistysaluesuunnittelu.

Kysely oli avoinna 23.2.-23.3.2023 välisenä aikana kaupungin verkkosivuilla. Kyselystä ja tarpeiden kartoittamisesta tiedotettiin suunnittelualueeseen rajautuvia kiinteistöjä sekä paikallisia keskeisiä sidosryhmiä tiedotekirjeellä, paikallislehti Pitäjäläisessä sekä kaupungin verkkosivuilla ja somekanavilla.

Lisäksi järjestettiin yleisötilaisuus 15.3. Nilsiässä, jossa esiteltiin suunnittelutyön lähtökohtia ja tavoitteita. Toiveita saatiin myös Nilsiän Pitäjäraadilta, Nilsiän Pitäjäyhdistykseltä sekä viideltä yksityishenkilöltä.

Saaduissa vastauksissa toivottiin esimerkiksi leikkipaikan uusintaa, penkkien ja pöytien lisäämistä, ulkokuntoilulaitteita, nuotiopaikkaa, lisää kasvillisuutta, nykyisen mäenlaskupaikan ja jalkapallokentän parantamista, uutta pyöräparkkia, alueella autoilun vähentämistä ja pysäköintipaikkojen parantamista, ja saatiin paljon muita hyviä ideoita.

Asukaskyselyn tulokset nähtävillä viher- ja virkistysaluesuunnittelun verkkosivuilla, kohdassa ajankohtaista.

Rantapuistosta monipuolinen lähiliikuntapaikka

Suunnittelutyön lähtökohtana on uudistaa Rantapuiston korttelileikkipaikka ja sen lähiympäristö monipuoliseksi ja eri ikäryhmiä palvelevaksi lähiliikuntapaikaksi. Rantapuiston ympäristössä hyödynnetään olemassa olevia toimintoja osana uutta alueelle suunniteltavaa lähiliikuntapaikkaa. Uudistuksessa alueen liikunta- ja leikkiaktiviteettejä monipuolistetaan, parannetaan harrastus- ja tapahtumajärjestelyjen puitteita, esteettömyyttä, liikenneturvallisuutta ja pysäköintijärjestelyjä.

Uudistustyö perustuu ”Viherpalveluohjelmassa, leikkipaikat 2018–2024:ssä” esitettyyn Rantapuiston korttelileikkipaikan toimenpide-esitykseen.

Katso karttakuva alueen sijainnista.

Yleissuunnitelmaluonnos nähtäville

Yleissuunnitelmaluonnos on tarkoitus esittää kaupunkirakennelautakunnalle loppuvuodesta 2023 hyväksyttäväksi nähtäville asettamista varten. Nähtäville asettamisesta ilmoitetaan suunnitelma-alueeseen rajautuville kiinteistöille erikseen kirjeitse ja keskeisille sidosryhmille sähköpostitse.

Lisäksi asiasta ilmoitetaan Viikkosavon sekä Pitäjäläisen kuulutuspalstalla ja Kuopion kaupungin verkkosivuilla kunnalliset ilmoitukset -osiossa. Mahdollisesta lisäksi järjestettävästä yleisötilaisuudesta tiedotetaan ilmoitusten yhteydessä.

Lisätietoja antavat:
Suunnittelutyön osalta:
Suunnitteluinsinööri Ville-Veikko Pääkkönen, Kuopion kaupunki
044 718 5312, ville-veikko.paakkonen(at)kuopio.fi

Rakentamisen osalta:
Rakentamiskoordinaattori Eija Hartikainen, Kuopion kaupunki
044 718 5721, eija.hartikainen(at)kuopio.fi