Kesän luontoretkillä voi kokea kuopiolaisen luonnon lumoa

Kuopiossa järjestetään tänäkin vuonna keväästä syksyyn kaikille avoimia opastettuja luontoretkiä ja talkoita eri puolilla kaupunkia. Luontoretkien tämän vuoden teemana on monimuotoinen lähiluonto. Retkikausi alkaa tiistaina 16. toukokuuta järjestettävällä linturetkellä kansallisen kaupunkipuiston alueelle, jossa tutustutaan kaupunkipuistojen laululintuihin ja kevään ensimmäisiin hyönteissyöjiin.

Luontoretkiä järjestävät Kuopion kaupungin alueelliset ympäristönsuojelupalvelut, hyvinvoinnin edistämisen palvelut ja Kuopion luonnontieteellinen museo yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa.

Retket tarjoavat kaikille kuopiolaisille mahdollisuuden tutustua omaan lähimetsään ja sen eläimiin, liito-oravaan, lintuihin, lepakoihin ja hyönteisiin. Retkillä opetellaan myös tunnistamaan villiyrttejä, luonnonkasveja ja sieniä.

Luontoretket ovat kaikille avoimia ja maksuttomia, ja ne opastetaan suomeksi ja tarvittaessa myös englanniksi. Retkille ei vaadita ennakkoilmoittautumista, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Ennakkoilmoittautuminen tulee tehdä laiva- ja bussiretkille rajallisen paikkamäärän vuoksi, ja niistä peritään muista retkistä poiketen aikuisilta 10 euron osallistumismaksu käteisenä.

Retkiohjelma on tutustuttavissa kokonaisuudessaan verkkosivuillamme osoitteessa www.kuopio.fi/luontoretket. Luontoretkiesitteitä on saatavilla kaupunkiympäristön asiakaspalvelusta valtuustotalolta, luonnontieteellisestä museosta, kirjastoista sekä retkiltä.

Retkien mahdollisista muutoksista ja peruuntumisista ilmoitetaan verkkosivuillamme ja Kuopion ympäristönsuojelupalveluiden Facebook-sivulla.

Tutustu luontoretkiesitteeseen

Lisätietoja:
Anniina Le Tortorec, ympäristönsuojelusuunnittelija, Kuopion kaupunki / alueelliset ympäristönsuojepalvelut
044 718 2143, anniina.letortorec(at)kuopio.fi