Luontoretket

Alueelliset ympäristönsuojelupalvelut, hyvinvoinnin edistämisen palvelut ja Kuopion luonnontieteellinen museo yhteistyökumppaneineen järjestävät kesän ja syksyn aikana opastettuja luontoretkiä ja talkoita. Retkiä on tarjolla toukokuun alusta syyskuulle saakka. Tämän vuoden teemana on monimuotoinen lähiluonto. Tervetuloa mukaan!

Retket ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Poikkeuksena ovat laiva- ja bussiretket, joista peritään aikuisilta 10 euron osallistumismaksu käteisenä.

Retkien opastuskieli on suomi. Osa retkistä voidaan toteuttaa suomeksi ja englanniksi.

Retkille ei tarvitse ilmoittautua, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Ennakkoilmoittautumisesta kerrotaan retkikuvauksen yhteydessä. Ennakkoilmoittautuminen erikseen mainituille retkille tehdään Kuntapalvelussa. Aikuisen mukana retkelle tulevat lapset voit ilmoittaa lisätietokentässä.

Retkiesittelyiden yhteydessä mainitaan Vilkku-bussista, jos lähin pysäkki on enintään 500 metrin kävelymatkan päässä retken aloituspaikasta.

Retkien peruuntumiset ja muutokset retkien toteuttamisessa ovat mahdollisia ja niistä ilmoitetaan tällä sivulla.

Retket

Kaksi ihmistä seisoo järvenrannalla

Lisätietoja

Lisätietoja Kuopion luonnosta ja luontokohteista saat alueellisista ympäristönsuojelupalveluista.

Karhonsaaren soutuveneen avaimen voi lainata virka-aikana Valtuustotalon asiakaspalvelusta (Suokatu 42, puh. 0800 918 511). 

Muiden järjestämiä retkiä

Kuopion Luonnon Ystäväin Yhdistyksen (KLYY) järjestämistä tapahtumista ja retkistä saat tietoa https://www.sll.fi/kuopio/

Kuopion ev.lut.seurakunnat järjestävät kesän aikana hautausmaakävelyitä eri teemoilla. Lisätietoja kävelyistä ja hautausmaiden osoitteet http://www.kuopionseurakunnat.fi

Anniina Le Tortorec

Ympäristönsuojelusuunnittelija

Kalle Ruokolainen

Luonnonsuojelusuunnittelija