Kuopion kaupunki hakee v. 2024 valmistuvaan Savilahden liikunta- ja tapahtumakeskukseen kahvila-, ravintola- ja asiakaspalveluyrittäjää

Luola – Savilahden liikunta- ja tapahtumakeskus tulee olemaan paikka yhteisöllisyydelle. Tulevissa liikuntatiloissa voi harrastaa esimerkiksi salibandyä, futsalia ja lentopalloa. Lisäksi keskukseen tulee kuntosali, ryhmäliikuntatiloja ja harjoituspaikka kamppailulajeille. Katsomotilaa tapahtumakäyttöön tulee 2 500 henkilölle. Samat tilat toimivat poikkeusoloissa noin 7 000 henkilön väestönsuojatilana. Tavoitteena on, että 300 000–350 000 kävijää pääsee nauttimaan Luolan palveluista vuosittain. Liikunta- ja tapahtumakeskus avataan yleisölle ja liikkujille loppukesästä 2024. 

Kuopion kaupunki hakee nyt Savilahden Luolaan kahvila-, ravintola- ja asiakaspalveluyrittäjää, joka sitoutuu yhteistyössä kaupungin kanssa kehittämään asiakkaille kokonaisvaltaisesti laadukkaita palveluita. Tulevan liiketoiminnan odotetaan täydentävän Savilahden alueen palvelukokonaisuutta. Kahvila-ravintola-liiketoiminnan lisäksi yrittäjä hoitaa Luolan asiakaspalvelun. Asiakaspalvelu koostuu Luolan käyttäjien opastuksesta, neuvonnasta ja asiakasmaksujen perimisestä kaupungin päättämien hintojen mukaisesti.  

Yritystoiminnasta kiinnostuneiden tulee toimittaa liiketoimintasuunnitelma Kuopion kaupungin kirjaamoon maanantaihin 14.8.2023 mennessä osoitteeseen kirjaamo(at)kuopio.fi. Liiketoimintasuunnitelmassa on esitettävä, miten palvelun tuottaja toteuttaa palvelulle asetetut vaatimukset (katso tarkemmat tiedot palveluvaatimuksista sopimusluonnoksesta, liitteet alimpana). Suunnitelmassa tulee kuvata ainakin seuraavat osiot:  

  • kahvila-ravintolan palvelukuvaus ja toimintasuunnitelma 
  • palvelukuvaus Luolan asiakaspalvelun järjestämisestä 
  • henkilökunnan määrä ja ammattitaito 

 
Vuokrasopimukseen kuuluu Luolan sisääntulorakennuksen liiketoimintatilat, jotka sisältävät keittiön aputiloineen (58,5 m2) sekä noin 60-paikkaisen kahvilasalin (151 m2). Lisäksi palvelun tuottajalla on mahdollisuus vuokrata toimistotilaa erikseen sovittavasti. Tuottajan on mahdollista kalustaa keittiö itse tai vuokrata keittiö valmiiksi kalustettuna. Muun irtaimiston hankinta kuuluu tuottajalle. Tuottaja vastaa sähkön ja veden kustannuksista toteutuman perusteella.  

Tulevan yrittäjän on mahdollista kehittää toimintaa omien liiketoimintaperiaatteidensa mukaisesti huomioiden voimassa oleva lainsäädäntö sekä viranomaisten määräykset ja ohjeet. Vuokrasopimuksen tarkemmat ehdot, kuten vuokran määrä ja sopimusaika, tarkennetaan yrittäjän kanssa liiketoimintasuunnitelmaan perustuen.  

Palvelun tilaajan edustajista koottu työryhmä arvioi liiketoimintasuunnitelman ja käy jatkoneuvotteluita, joiden perusteella tilaaja valitsee uuden yrittäjän.  

Palvelun tarjoajien on mahdollista tutustua paikan päällä rakenteilla olevaan Savilahden liikunta- ja tapahtumakeskukseen viikon 32 aikana erikseen sovittuna ajankohtana. Halukkaita pyydetään ilmoittautumaan tutustumiskäynnille Kuopion kaupungin liikuntapalvelusuunnittelija Ilja Venäläiselle (ilja.venalainen(at)kuopio.fi) 25.7.2023 alkaen.  

Lisätietoja: Liikuntapalvelusuunnittelija Ilja Venäläinen 25.7.2023 alkaen: ilja.venalainen(at)kuopio.fi, 044 718 2500 

Liitteet:

Kuvat: aDT Oy

Kuopion Savilahti on ainutlaatuinen kaupunginosa, joka vastaa tulevaisuuden ehdoilla ja mahdollisuuksilla tapaamme elää, oppia, yrittää, kommunikoida ja tehdä työtä. Uuden ajan elämänlaatu on vapautta valita – asua sekä työn että luonnon äärellä, olla yhtä aikaa paikallinen ja globaali, urbaani ja ekologinen, yksilöllisesti osa yhteisöä. Savilahdessa toisiinsa sulautuvat elämän kaikki osa-alueet. Se on kansainvälisesti houkuttava alusta kasvulle, kehitykselle, kokeiluille sekä inspiroivalle elämälle keskellä puhtainta suomalaista järviluontoa, globaalien yhteyksien äärellä. Siksi Savilahti on ihmisten ja ideoiden koti, jossa yhteisö on luonnonvoima.