Koulurauhan julistaja Viivi muistutti: Olkaa ystävällisiä ja kohteliaita kaikille ihmisille

Kuva koulurauhanjulistus-tapahtumasta, kuvattu lavalta katsomoon päin, paljon lapsia katsoo ja artisti Viivi laulaa

Pohjois-Savoon julistettiin koulu- ja päiväkotirauha perjantaina 25.8.2023 klo 10 Kuopion torilavalla

Viivi laulaa torilavalla koulurauhanjulistuksessa

Koulu- ja päiväkotirauha julistettiin jo yhdeksättä kertaa ja se on osana Meidän Kuopio -festivaalia. Kaiken ikäinen yleisö oli saapunut paikalle runsaslukuisena niin Kuopion torille kuin ruutujen taakse suoraa lähetystä seuraamaan.

Brady Rymer ja Kamu-maskotti koulurauhanjulistuksessa

Pääsimme nauttimaan lastenmuusikko Brady Rymerin (USA) ja Kiuruveden vapaan nuorisoteatterin mahtavista esityksistä. Tapahtumassa julkistettiin myös kiusaamis- ja kaveriteemaisen videokilpailun voittaja, joka oli tänä vuonna oppilasryhmä Rautalammin Martti Lohen koululta. Onneksi olkoon!

Kiuruveden nuorisoteatteri tanssii torilavalla

Koulu- ja päiväkotirauhan julistajana toimi Joroisilta kotoisin oleva, Lumit-lukion kasvatti, lahjakas laulaja VIIVI, joka myös esiintyi tilaisuudessa kahdella hittibiisillään. Viivi vastaili lasten ja nuorten kysymyksiin ystävyydestä, urasta ja lempijutuistaan, ja piti myös pienen puheen siitä, miten ketään ei saa jättää yksin.

“On tosi tärkeää, että kaikilla on koulussa kivaa ja että on hyvä fiilis lähteä kouluun.”

Draamakasvattaja Anni Marin haastattelee Viiviä torilavalla

Viivillä oli lapsuudessaan muutama tosi hyvä ystävä, jotka kuuntelivat häntä, jos hänellä oli huolia ja murheita. Ja ystävyys toimi myös toisinpäin, vastavuoroisesti. Hän kertoi myös muusikon urastaan ja kuinka Suomen huipulle pääseminen vaatii sitkeyttä ja paljon töitä. Viivi korosti kuitenkin, että kaikilla on mahdollisuus saavuttaa unelmiaan, kun vaan jaksaa yrittää.

“Uskokaa itseenne ja uskaltakaa unelmoida. Koskaan ei pidä luovuttaa ensimmäiseen tai toiseenkaan vastoinkäymiseen.”

Tilaisuudessa lavalla nähtiin juontajina Kuopion kaupungin draamakasvattaja Anni Marin ja Taidelukio Lumitin opiskelija Tami Saarinen sekä tietysti karvaiset kaverimme, Kiitos kaveruudelle -maskotit Pähkä ja Kamu. Lisäksi tapahtumaa mahdollistamassa oli K-Market Pohjois-Savo Kiusaamisvapaa vyöhyke -hengessä. Nähtiinpä tapahtuman lopussa karkkisadekin, joka innosti yleisön spontaaniin kiljuntaan. Ja niin on julistettu koulu- ja päiväkotirauha koko Pohjois-Savoon!

Karkkeja heitetään torilavalta yleisölle

Tapahtuma on koko Pohjois-Savon yhteinen ja sitä tuottaa Pohjois-Savon hyvinvointialue sekä Kuopion kaupunki.

Lisätietoa Kuopion kiusaamisen vastaisesta toiminnasta: www.kuopio.fi/kiitos-kaveruudelle