Viksu Kuopio -tunnus ympäristövastuullisille toimijoille – haku on käynnissä

Toimitteko ympäristövastuullisesti ja resurssiviisaasti? Edistättekö resurssiviisautta teoillanne ja viestittekö niistä aktiivisesti? Nyt voit ehdottaa organisaatiota tai yhteisöä Viksu Kuopio -tunnuksen saajaksi!

Kuopion kaupunki myöntää Viksu Kuopio -tunnuksen organisaatioille tai yhteisöille, jotka ovat teoillaan parantaneet ympäristövastuullisuuttaan. Tunnuksen tarkoituksena on kannustaa kaikkia päästöjen ja jätteiden vähentämiseen sekä muihin resurssiviisaisiin tekoihin.

Tunnuksen saamisen kriteereinä on, että organisaatio tai yhteisö on ottanut resurssiviisauden osaksi omaa toimintaansa ja valinnut kehittämistoimenpiteet. Lisäksi organisaatio tai yhteisö tekee resurssiviisautta edistäviä tekoja ja viestii niistä aktiivisesti.

Tunnuksen myöntää Kuopion resurssiviisausohjelman ohjausryhmä lokakuussa 2023. Ehdotuksia Viksu Kuopio -tunnuksen saajiksi voi lähettää perjantaihin 29.9.2023 saakka verkkosivuillamme olevan lomakkeen kautta.

Viksu Kuopio -tunnus on myönnetty muun muassa Kalpalle, Kuopion kaupunginkirjastolle, Mestar Kuopio Oy:lle sekä Elävä säätiölle.

Ilmasto- ja resurssiviisas Kuopio on yksi Kuopion strategian päätavoitteista. Ilmasto- ja resurssiviisaassa Kuopiossa suositaan uusiutuvan energian käyttöä, viisasta liikkumista sekä kiertotaloutta ja huolehditaan luonnon monimuotoisuudesta sekä tehdään vastuullisia hankintoja. Resurssiviisaus on Kuopion kaupungissa sisällytetty toiminnan ja talouden suunnitteluun. Työtä ohjataan resurssiviisausohjelmalla. Kuopion kaupunki on sitoutunut tavoittelemaan hiilineutraaliutta vuoteen 2030 mennessä ja jätteettömyyttä sekä globaalisti kestävää kulutuksen tasoa vuoteen 2050 mennessä.

Lue lisää Viksu Kuopio -tunnuksesta verkkosivuiltamme.

Lisätietoja:
Ympäristöasiantuntija Mari Turunen, Kuopion kaupunki
044 718 2870, mari.turunen(at)kuopio.fi

Ympäristöasiantuntija Emilia Vartiainen, Kuopion kaupunki
044 718 2148, emilia.vartiainen(at)kuopio.fi