International House parantaa Kuopion kaupungin kansainvälistä palvelutarjontaa

Kuopion kaupungin työllisyyspalvelussa käynnistyy syyskuussa ohjaus- ja neuvontapalvelu International House Kuopio, joka on suunnattu erityisesti kaupunkiin muuttaville tai muuttoa suunnitteleville ulkomaalaisille alkuvaiheen asettautumisen ja kotoutumisen tueksi. International House auttaa muuttajia löytämään heidän tarvitsemansa palvelut ja pääsemään osallisiksi uuteen yhteiskuntaan. Henkilöasiakkaiden lisäksi International House palvelee Kuopion alueen työnantajia ulkomaalaiseen työvoimaan ja sen rekrytointiin liittyvissä kysymyksissä.

Työllisyyspalvelujohtaja Pirjo Oksanen kertoo, että International House tuo kauan kaivatun lisän kaupungin palvelutarjontaan.

– Kansainvälisten osaajien houkuttelun ja pitovoiman kannalta on oleellista, että pystymme vastaamaan yritysten ja osaajien tarpeisiin. Lisäksi osana International Housen toimintoja teemme yhteistyötä alueen oppilaitosten kanssa kansainvälisten opiskelijoiden kiinnittymiseksi Kuopion alueelle entistä tiiviimmin.

International House toimii osana Navigaattorin palveluja osoitteessa Torikatu 5. Palvelu on avoinna ma-pe klo 9-15. Etäasiointi onnistuu osoitteella internationalhouse@kuopio.fi. Palvelu on maksutonta.

Tervetuloa!