Kysely ja yleisötilaisuudet Kuopion runkobussilinjastosta sekä vuoden 2024 linjastomuutoksista

Vilkku sähköbussi kaupungintalon edustalla ja kolme henkilöä tulee bussin ovesta ulos.

Kuopion seudun joukkoliikenne, Vilkku, järjestää kyselyn ja yleisötilaisuuksia runkobussilinjoihin ja linjastosuunnitelmiin liittyen syys-lokakuussa. Suunnitelmiin toivotaan kommentteja, jotta tulevat muutokset palvelisivat matkustajia mahdollisimman hyvin.

Runkobussilinjasto 2026

Linjoja 4, 5 ja 6 on tarkoitus kehittää runkolinjoiksi siten, että runkolinjojen liikennöinti alkaisi vuonna 2026. Runkolinjojen 4, 5 ja 6 liikennöintiaikoja laajennetaan ja vuorovälit tulevat olemaan nykyistä tiheämmät. Linjoille on tarkoitus toteuttaa lisäksi toimenpiteitä liikennöinnin nopeuttamiseksi ja pysäkkien laatutason parantamiseksi.

Neulamäessä ja Puijonlaaksossa on tavoitteena luopua nykyisistä rengasosuuksista ja liikennöidä linjoja molempiin suuntiin samaa reittiä. Tämä mahdollistaisi joustavamman päätepysäkkiajan aikataulussa pysymisen parantamiseksi ja eri linjojen tahdistamiseksi. Männistössä on tarkoitus luopua pistosta Saarijärvi A -pysäkillä ja liikennöidä suoraan Pohjankatua. Lisäksi liikennöinnin nopeuttamiseksi lyhimpiä pysäkkivälejä pidennetään pysäkkejä poistaen tai yhdistäen.

Linjastouudistus 2024

Vuonna 2024 Siilinjärven linjat muutetaan kulkemaan Kuopiossa Savilahden Sarastuskaarelle. Uutena linjana aloittaa linja 25 Kuopion keskustasta Hiltulanlahden ja Matkuksen alueille. Samassa yhteydessä Siilinjärven linjoille suunnitellaan reittimuutoksia, joilla pyritään selkeyttämään linjastoa ja tiivistämään vuorotarjontaa Kuopion ja Siilinjärven välillä. Jatkossa Kuopion ja Siilinjärven välillä liikennöitäisiin linjoja 31 ja 35 nykyistä tiheämmin vuorovälein sekä nopeaa linjaa 32 moottoritietä Siilinjärven keskustan kautta Panninniemeen. Kuopio-Lentoasema väliä liikennöidään erillisellä linjalla 40, jonka aikataulut mukailevat lentoaikatauluja.

Kysely ja yleisötilaisuudet

Kyselyyn toivotaan vastauksia kaikilta Kuopion kaupunkiseudun asukkailta riippumatta joukkoliikenteen nykyisestä käytöstä. Kyselyyn voi vastata 15.10.2023 asti. Vastanneiden kesken arvotaan 20 kpl 20 euron arvoisia Vilkku-lahjakortteja, joilla voi ostaa Vilkun lipputuotteita.

Yleisötilaisuudet pidetään Kuopiossa ja Siilinjärvellä. Yleisötilaisuudet ovat kaikille avoimia, vapaamuotoisia tilaisuuksia, joissa voi vapaasti kysyä, keskustella ja kommentoida suunnitelmia karttojen ääressä. Siten tilaisuuteen voi tulla itselle parhaiten sopivana aikana.

  • ti 3.10.2023 klo 16–19 Kuopio, valtuustotalon aula, Suokatu 42
  • ke 4.10.2023 klo 16–19 Siilinjärvi, kunnantalo, valtuustosali, Kasurilantie 1

Vastaa kyselyyn. Linkki kyselyyn löytyy myös Vilkun verkkosivuilta.

Lisätietoja runkolinjoista Vilkun verkkosivuilta.

Lisätietoja:

Runkolinjat
Joukkoliikennepäällikkö Kaisu Matinniemi, 044 718 5145, kaisu.matinniemi@kuopio.fi

Linjastouudistus 2024
Joukkoliikenneinsinööri Antti Tirkkonen, 044 718 5316, antti.tirkkonen@kuopio.fi