Kuopion Joulukauden avajaisia juhlitaan toriympäristössä lauantaina 18.11.

The opening of the Christmas season ends this year with fireworks again. Photo from year 2022.

Kuopion keskustan joulun odotus käynnistyy Joulukauden avajaisista, joita vietetään Kuopion torilla sekä keskustan liikkeissä lauantaina 18.11.2023 klo 11-16. Torilla on päivän aikana riisipuurotarjoilua, poroajelua ja ohjelmaa lapsille, jouluista lavaohjelmaa ilotulituksineen sekä joulupukin ja -muorin vastaanotto.

Joulukauden avauksessa nähdään joulun odotetuimmat vieraat – Joulupukki ja joulumuori, jotka ovat tavattavissa torin lasipaviljongilla klo 11.00–12.30 ja 13.00–14.30 välillä. Joulupukin ja muorin kanssa voi ottaa jouluisia valokuvia, vaihtaa kuulumisia tai jättää vaikkapa viestin Joulupukille.

Torilla on tarjolla ilmainen riisipuuroannos 500:lle ensimmäiselle klo 11.00 alkaen. Joulukauden avauksessa pääsee näkemään myös oikeita poroja, kun Tahkon ihastuttavat porot tulevat kyydittämään perheen pienimpiä. Poroajelua on tarjolla lapsille klo 11.00-14.00 välillä, hintaan 2€ / lapsi.

Joulupukki ja joulumuori vierailevat jälleen Kuopion torin lasipaviljongissa.

Joulukauden avausta juhlistetaan klo 15.00–16.00 lavaohjelmalla, jossa on luvassa mm. joulupukin ja muorin tervehdys sekä torin joulukuusen valojen sytytys. Kuopion Tuomiokirkkoseurakuntien lauluryhmä esittää joululauluja ja perheen pienimpiä viihdyttää Miauskis -kissa jouluisin laululeikein. Lavalla nähdään myös Taikatulet -ryhmän Luminis -valoshow, jossa käytetään LED-valojongleerausvälineitä ja -hulavanteita.

Tapahtuman päättää komea ilotulitusnäytös, joka ammutaan Sokoksen kattotasanteelta klo 16.00. Perheen pienempien ja ilotulitteita säikkyvien kanssa ilotulitteet näkee hyvin torin laidalta. Lavaohjelman juontajana toimii Olavi Rytkönen.

Jouluista ohjelmaa ja joulutarjouksia on lauantaina myös keskustan kauppakeskuksissa ja liikkeissä.

Joulukauden avajaisten tarkemman ohjelman löydät osoitteesta:
https://www.ilovekuopio.fi/fi/ajankohtaista/joulukauden-avajaiset-18.11.2023

Joulukauden avauksen Kuopion torilla järjestää Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys ry.