Puijon torni valaistaan sinivalkoiseksi itsenäisyyspäivän kunniaksi

Kuopion yksi tunnetuimmista symboleista, Puijon torni pukeutuu tänä itsenäisyyspäivänä juhlallisesti Suomen lipun väreihin. Torni on 60-vuotisen historiansa aikana kokenut näyttäviä eri värityksiä, mutta koskaan aiemmin sitä ei ole valaistu sinivalkoiseksi. Tornin valaisu alkaa itsenäisyyspäivänä 6.12.2023 klo 15. 

– Puijon tornin valaisu sinivalkoiseksi on hieno juhlistus Suomen itsenäisyyden ja 60-vuotiaan Puijon tornin kunniaksi. Meillä on suuri ilo olla Kuopion kaupungin ja Puijon ravintoloiden kanssa yhdessä tuottamassa sinivalkoinen valaisu kaikkien iloksi, Puijo Peakin toimitusjohtaja Pekka Niemelä kertoo. 

Itsenäisyyspäivän tunnelmien lisäksi Puijolla voi virittäytyä myös joulutunnelmiin, kun näyttävistä valoista ja äänistä koostuva Puijon joulupolku on avoinna 4.12.-7.1.2024. Alueen ravintolat palvelevat myös tornin ihailijoita ja joulupolulla vierailijoita.  

Juhlallisuuksia Musiikkikeskuksella, kirkoissa ja hautausmailla 

Kaikille kuopiolaisille avoin itsenäisyyspäivän juhla järjestetään keskiviikkona 6.12.2023 Kuopion Musiikkikeskuksella. Kahvitus yleisölle alkaa klo 12 Valohallissa ja itsenäisyyspäivän juhla konserttisalissa klo 13. Juhlan teemana on tänä vuonna lapset ja nuoret eli Hyvä tulevaisuus. Juontajina toimivat Johanna Lintukoto ja Simeoni Leksis.

Lue koko uutinen itsenäisyyspäivän juhlasta: https://www.kuopio.fi/2023/11/24/kuopiolaiset-juhlivat-itsenaisyyspaivana-musiikkikeskuksella/ 

Karjalan lennosto järjestää perinteisen seppeleenlaskutilaisuuden Sankaripuistossa ja Kuopion hautausmaalla klo 12.00 alkaen, jolloin lennoston Hävittäjälentolaivue lentää ylilennon yhdellä Hornet-hävittäjällä Haavoittunut sotilas -muistomerkin ylitse. Ylilennon lähestymissuunta on etelästä Savonkadun suuntaisesti.

Itsenäisyyspäivänä järjestetään jumalanpalveluksia ja seppeleenlaskuja eri puolilla Kuopion aluetta. 

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) järjestää myös perinteikkään itsenäisyyspäivän soihtukulkueen klo 18 alkaen. Soihtukulkue lähtee liikkeelle klo 18 Sotkulta (Suokatu 42). Kulkue käy laskemassa seppeleen sankarihaudoille Sankaripuistossa ja saapuu sen jälkeen Tulliportinkatua pitkin Kuopion kaupungintalon edustalle, jossa kuullaan juhlapuhe ja yhteislauluna Maamme-laulu. 

Lisätietoja itsenäisyyspäivän tapahtumista löydät osoitteesta: https://www.kuopio.fi/itsenaisyyspaiva