Uudistusta edistetään yhdessä työllisyysalueiden kesken

C21 kaupunkien työllisyysjohto tapasi Kuopiossa.

C21 kaupunkien työllisyysjohto tapasi Kuopiossa 28.-29.11.2023. TE-palvelut 2024 uudistus etenee vauhdilla ja kaupungit haluavat kantaa yhdessä vastuuta vuoden 2025 alussa voimaan tulevan uudistuksen onnistumisesta. Uudistuksen tavoitteena on edistää nopeaa työllistymistä, palveluiden yhdenvertaista saatavuutta sekä vahvistaa alueiden elinvoimaa. Vastuun kantamiseen pyritään yhteistyörakenteita uudistamalla ja yhteistä tekemistä tiivistämällä.

TE24 uudistus sisältää paljon valtakunnallisia ratkaisuja ja palveluita, joissa kuntien on järkevää ja kustannustehokasta yhdistää voimansa. Yhteinen intressimme on, että työvoiman liikkuvuus ja työvoimapalveluiden saanti pystytään turvaamaan valtakunnallisesti. Tähän sitoudumme ja haluamme kutsua mukaan yhteiseen työskentelyyn myös Kajaanin ja Kokkolan, jotta yhteistyöverkosto kattaa kaikki Suomen maakunnat.

Maan suurimat kaupungit muodostavat C21 verkoston, johon kuuluvat Espoo, Helsinki, Hämeenlinna, Joensuu, Jyväskylä, Kouvola, Kotka, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Mikkeli, Oulu, Pori, Porvoo, Rovaniemi, Salo, Seinäjoki, Tampere, Turku, Vaasa ja Vantaa.

C21 kaupungit ovat valmiita tekemään yhteistyötä myös paikallisesti ja viestimään yhteisistä ratkaisuista sekä hyvistä käytänteistä pienemmille kunnille ja työllisyysalueille.

Kuopio kiittää ja luovuttaa viestikapulan Vaasalle!

Lisätietoja:

Pirjo Oksanen, työllisyyspalvelujohtaja, Kuopion kaupunki, p. 044 718 1711, pirjo.oksanen(a)kuopio.fi