Yhteistyöllä uusia kansainvälisiä osaajia Kuopioon

International Housen yritysyhteistyökoordinaattori Henni Kuikka osallistui EURES Pohjois-Savon ja Savas-säätiön rekrytointimatkalle Barcelonaan 2.-5.10.2023

Matkalla tavattiin jo kielikoulutuksessa olevia, Suomeen maaliskuussa 2024 saapuvia uusia Savas-säätiön työntekijöitä. Tapaamisen tarkoitus oli tulla tutuksi Suomeen muuttavien kanssa, tarjota ohjausta ja neuvontaa asioissa, jotka ovat ennen muuttoa sekä heti muuton jälkeen heille ajankohtaisia, sekä tarjota tietoa heidän uusista kotikaupungeistaan, niiden ympäristöstä ja palveluista sekä elämästä Suomessa.

Uusia ammattilaisia saapuu Kuopion lisäksi myös Iisalmeen, Pieksämäelle, Kiuruvedelle sekä Mikkeliin. Savas-säätiö on tukea tarvitsevien henkilöiden asumisen ja päiväaikaisen toiminnan osaaja, tuottaja ja palvelujen kehittäjä Savossa.

Savas tuottaa asiakkailleen asumista ja muuta elämänhallintaa tukevia palveluja sekä kehittää aktiivisesti tukea tarvitsevien henkilöiden osallisuutta ja hyvinvointia edistäviä palveluja, tukimuotoja ja toimintamalleja. Voit lukea lisää Savas-säätiöstä, sekä heidän avoimista työpaikoistaan suomeksi täältä: Savas – Joustavia yksilöllisen elämän vaihtoehtoja

EURES Suomi / Pohjois-Savo on kansainvälinen rekrytointipalvelu, jonka avulla työnantaja voi etsiä työvoimaa Euroopasta. EURES-verkoston tavoitteena on helpottaa ja edistää työntekijöiden vapaata liikkuvuutta EU/ETA-alueella sekä tukea EU:n työllisyysstrategian toimeenpanoa ja edistää työllisyystavoitteiden saavuttamista. Pohjois-Savon EURES-asiantuntijat osallistuivat myös matkalle Barcelonaan ja se olikin upea välietappi jo pitkään kestäneelle yhteistyölle Savas-säätiön kanssa. Rekrytointiprosessi oli laitettu käyntiin heidän yhteistyönään jo paljon aikaisemmin ja yhteistyö jatkuu aina työntekijöiden Suomeen muuttoon saakka, sekä sen jälkeenkin tarpeen mukaan. Eures-asiantuntijoiden yhteystiedot maan laajuisesti löydät täältä: EURES-asiantuntijat – TE-palvelut

Paikalliset EURES -asiantuntijat toivottivat meidät lämpimästi tervetulleiksi ja pitivät meistä matkan aikana erittäin hyvää huolta! Toivottavasti saamme tehdä saman heille ja he pääsisivät vierailemaan Kuopioon keväällä 2024.

Matkalla työntekijöille pidettiin myös suomenkielen tunteja, kun mukana oli Arffmanin S2-opettaja! Yhteistyömatkaan osallistuivat myös Pohjois-Savon ELY-Keskus sekä Life & Career -hanketyöntekijät Iisalmesta.

International House on vahvasti apuna Kuopioon työtä tekemään tulevien työntekijöiden asettautumisessa. Henni auttaa työntekijöitä mm. löytämään asunnon, hakemaan lapsille päivähoitopaikkaa, auttaa löytämään vapaa-ajan harrastusmahdollisuuksia sekä auttaa alkuun virallisten asioiden hoitamisessa, kuten pankkitilin avaamisessa, sähkösopimuksen ja kotivakuutuksen ottamisesta.

Matkalla päästiin tutustumaan myös nopeasti Barcelonan keskustaan, sekä tietenkin espanjalaisiin herkkuruokiin. Allekirjoittanut suosittelee myös katamaraaniristeilyä Barcelonan edustalla! Yhteistyö jatkuu myös tulevaisuudessa!

Lisätietoja International House Kuopion toiminnasta:

Henni Kuikka
Yritysyhteistyökoordinaattori
henni.kuikka@kuopio.fi
040 718 2101