Vastaa kyselyyn Kuopion kaupungin asukkaiden ääniympäristön kokemuksista

Ääniympäristöllä on merkittävä vaikutus asuinympäristön viihtyisyyteen ja terveyteen. Hyvä ääniympäristö ei häiritse keskittymistä, keskustelua tai unta ja se auttaa rentoutumaan ja virkistymään. Jatkuva tai usein toistuva kokemus meluisasta ympäristöstä voi aiheuttaa merkittävää viihtyisyyshaittaa, mahdollisesti jopa terveydellistä haittaa.

Kuopion kaupunki kerää asukkaiden mielipiteitä ja kokemuksia ulkoalueiden ääniympäristöstä kyselyn avulla. Kyselyllä kartoitetaan myös paikkoja, jotka koetaan hiljaisiksi/miellyttäviksi tai meluisiksi. Kyselyn tuloksia hyödynnetään keväällä 2024 valmistuvan Kuopion kaupungin meluntorjunnan toimintasuunnitelman laatimisessa.

Kyselyyn vastaaminen vie noin 10-15 minuuttia. Vastausaikaa on 31.1.2024 saakka. Vastaa kyselyyn.

Kyselyyn on mahdollista vastata anonyymisti. Halutessasi voit jättää myös yhteystietosi ja osallistua 50 euron arvoisen päivittäistavarakaupan lahjakortin arvontaan.

Kyselyn toteutuksesta ja raportoinnista sekä meluntorjunnan toimintasuunnitelman laatimisesta vastaa WSP Finland Oy.

Lisätietoja:
Mikko Sokura, ympäristötarkastaja, Kuopion kaupunki, 044 718 2147, mikko.sokura(at)kuopio.fi
Essi Holopainen, ympäristötarkastaja, Kuopion kaupunki, 044 718 2004, essi.holopainen(at)kuopio.fi