Hulevesitulvariskien alustavaa arviointia päivitetään – vastaa kyselyyn

Kuopion kaupunki päivittää koko kaupunkia koskevaa hulevesitulvariskien alustavaa arviointia. Päivitystyötä varten kuopiolaisten on mahdollista vastata kyselyyn, jonka avulla kerätään tietoa rakennetulla alueella, kuten kaduilla tai puistoissa, esiintyneistä hulevesitulvista vuosina 2016-2023. Kyselyssä voi ilmoittaa myös ennen vuotta 2016 tapahtuneita hulevesitulvia tai sellaisia hulevesitulvatilanteita, jotka ovat mahdollisia, mutta eivät ole vielä tapahtuneet. Kysely on auki 15.-31.3. välisen ajan.

Vastaa kyselyyn.

Kyselyssä olevalle kartalle voi merkitä keskeisellä kaupunkialueella tai Kurkimäen, Riistaveden, Juankosken, Karttulan, Maaningan, Nilsiän tai Vehmersalmen taajamissa tapahtuneita hulevesitulvia. Jos on tiedossa useampi hulevesitulvatapahtuma, niin jokaisesta tapahtuneesta hulevesitulvasta tehdään oma merkintä.

Kyselyn vastauksia käytetään hulevesitulvariskien alustavaan arviointiin ja kaupungin hulevesien hallinnan kehittämiseen.

Hulevedellä tarkoitetaan rakennetun alueen sade- ja sulamisvesiä, jotka muodostuvat esimerkiksi katoilta tai päällystetyiltä pinnoilta, kuten asfaltoiduilta alueilta. Hulevesiin kuuluvat myös esimerkiksi rakennusten kuivatusvedet.