Kuopion kaupunki ja Puijon torni näyttävät valomerkkiä ilmaston puolesta sammuttaen julkisivuvalaistukset Earth Hour -tapahtuman ajaksi 23.3.

Kuva: Wille Markkanen

Kuopion kaupunki osallistuu tapahtumaan sammuttamalla omien kiinteistöjen julkisivuvalaistuksia keskustan alueelta, kuten kaupungintalolta, kauppahallilta, Lyseon lukiolta, pääkirjastolta ja museolta. Kuopion maamerkki, Puijon torni pimenee myös tapahtuma-aikana. Kannustamme yrityksiä ja yhteisöjä osallistumaan omalla tavallaan maailmanlaajuiseen ilmastotapahtumaan. Tule mukaan näyttämään valomerkkiä ilmaston ja luonnon puolesta!

Maailmanlaajuinen ja yksi suosituin ympäristötapahtuma Earth Hour on täällä taas, ja sen järjestää vuosittain ympäristöjärjestö WWF. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään lauantaina 23.3. kello 20.30-21.30. Earth Hour kannustaa kaikkia tekemään ympäristötekoja ja käyttämään vähintään tunnin ympäristön hyväksi, mikä samalla viestii päättäjille huolen ilmastonmuutoksen kiihtymisestä ja luonnon monimuotoisuuden köyhtymisestä. Lisäksi tapahtuma herättää pohtimaan omien toimien vaikutusta ympäristöön. Earth Hour ei siis ole sähkön- tai energiansäästötempaus, vaan symbolinen ele ympäristölle. Vuonna 2023 Earth Hour -tapahtumaan osallistui noin 1,3 miljoonaa ihmistä ja 229 yritystä, kaupunkia, yhteisöä ja organisaatiota Suomessa.

Earth Hour -tapahtumaan voi osallistua valojen sammuttamisen lisäksi monin eri tavoin, kuten kehittämällä toiminnan ympäristöystävällisyyttä, viestimällä toiminnan ympäristöarvoista tai osallistumalla johonkin tapahtumaan tai tempaukseen. Oman Earth Hour -tapahtuman voi ilmoittaa kampanjasivulla. Lisäksi voit antaa tunnin luonnolle ja tehdä jotain luonnon ja ilmaston kannalta positiivista asiaa yhden tunnin ajan, itselle sopivana ajankohtana. Tunti symboloi ajan merkityksellisyyttä ja sitä, että yhdessä saadaan muutosta aikaan.

Jokainen voi omilla valinnoillaan vaikuttaa ilmastonmuutokseen! Vinkkejä Earth Hourin viettoon sekä lisätietoja tapahtumasta löytyy kampanjasivustolta. Suunnitelmallisen ilmastotyön juurruttaminen Pohjois-Savoon, SISU-hanke haastaa Pohjois-Savon kunnat, asukkaat, oppilaitokset ja yritykset sekä muut toimijat sammuttamaan valot luonnon hyväksi. SISU-kunnista tapahtumaan on innokkaasti ilmoittautunut Kuopion lisäksi ainakin Iisalmi, Lapinlahti, Rautalampi, Siilinjärvi, Tervo ja Varkaus.