And There Was Light -esitys 26.4. Sotkulla

Torben Wahlström näyttää esitettä esityksestään "And there was light"

Torben Wahlstrømin tarinallinen esitys Kuopion ystävyyskaupunki Svendborgista, Tanskasta

Torben Wahlstrøm on tanskalainen tarinankertoja, joka saapuu Kuopioon esityksensä ”And There Was Light” kanssa huhtikuun lopulla. Monologi esitetään osana Kuopion ja Tanskan Svendborgin ystävyyskaupunkitoimintaa perjantaina 26.4.2024 klo 19.00 ITAK-näyttämöllä (Sotku), osoitteessa Suokatu 42. Esityksen kesto on n. 65 minuuttia ja esityskieli on englanti. Esitykseen on vapaa pääsy. Saavuthan paikalle ajoissa, koska paikkoja on rajoitetusti (noin 100).

Tarina sokeasta sankarista Ranskan vastarintaliikkeessä – esitys, joka antaa toivoa vaikeana aikana

”Oli kylmä aamu huhtikuussa 1944 – kaksi miestä kantoi paareja invalidien korttelista leirissä. Kyseessä oli nuori mies, joka vietiin sairaalaan. Hän oli hyvin sairas – keuhkokuumeessa. Yli kymmenen lääkäriä, hänen kaltaisiaan vankeja, oli sanonut niin. He eivät voineet tehdä mitään. Nuori mies ei tiennyt siitä mitään. Hän oli lähtenyt toiseen maailmaan, aivan tietoisesti. Hän oli lähtenyt Buchenwaldin keskitysleiriltä.”

Kuinka 16-vuotiaasta, sokeasta Jacques Lusseyranista voi tulla yksi Ranskan viidenneksi suurimman maanalaisen vastarintaliikkeen johtajista toisen maailmansodan aikana. Ja kuinka hän selvisi 15 kuukautta keskitysleirillä? Torben Wahlstrøm antaa vastaukset koskettavassa monologissa. 

Seuraamme Jacques Lusseyranin elämän ensimmäistä 20 vuotta. Kuulemme onnettomuudesta, joka teki hänestä sokean lapsena, mutta samalla paljasti valon hänessä, valon, joka ei koskaan jättänyt häntä. Kuulemme hänen käsityksestään musiikista, kyvystään kuvailla ja hänen ymmärryksestään ihmisäänestä. Se on myös tarina siitä, kuinka hän Jumalan armosta, kuten hän sanoo, koki elämän, valon ja ilon – tarina ystävyydestä, sodasta ja rakkaudesta. Ja kuinka hän äärimmäisistä keskitysleirin olosuhteista huolimatta onnistui edelleen rakastamaan elämää.

Esitys perustuu hänen omaelämäkertaansa “And There was Light”.

Arvostelut

“Torben Wahlstrøm kertoo koskettavan ja ajatuksia herättävän tarinan uppoutumatta tunteellisiin pohdintoihin. Siksi yleisö voi tuoda tarinan omaan elämäänsä ja käyttää Jacques Lusseyranin positiivista elämänohjetta: jos sisälläsi on iloa ja valoa, se voi saada sinut kulkemaan läpi elämän ilman pelkoa ja selviytymään melkein kaikesta.” (Peter Michaelsen, näyttelijä, Svendborg)  

“Hyvin erityinen kokemus on luvassa kaikille, jotka kuulevat Torben Wahlstrømin tarinallisen esityksen Jacques Lusseyranista.” (Kaja Daugaard Christensen, The Jyske Music Conservatorien lehtori, Århus)  

And There Was Light:

  • Aika: pe 26.4.2024 klo 19.00
  • Paikka: ITAK-näyttämö (Sotku), Suokatu 42
  • Kohdeyleisö: Nuoret ja aikuiset
  • Kesto: 65 minuuttia
  • Esityskieli: Englanti
  • Liput: Esitys on maksuton. Saavuthan paikalle ajoissa, paikkoja on rajoitetusti (n. 100)
  • Katso traileri YouTubesta:https://youtu.be/4R_5ukPHbxA