Käsittelethän puutarhajätteet asianmukaisesti

Leskenlehtiä maassa keväällä.

Kaupunkiympäristön palvelualueen kunnossapito muistuttaa ettei tonteilta tai pihoista saa viedä mitään roskia kaupungin alueelle, eikä kaupungin alueelta saa kaataa puita. Kielto koskee muun muassa puutarhajätettä. Puutarhajätettä on esimerkiksi:

  • haravointijäte,
  • risut,
  • kannot,
  • multa,
  • omenat ja muut oman pihan hedelmät,
  • vieraslajikasvit sekä
  • joulukuuset.

Puutarhajätteen kaatamisessa maastoon on kyse roskaamisesta. Puutarhajätekasat vaikuttavat alueen viihtyisyyteen ja saattavat levittää kotipihoilta luontoon vieraslajeja.

Puutarhajätteet tulee käsitellä ja kierrättää asianmukaisesti eli kuljettaa omalla kustannuksella Jätekukon lajitteluasemille. Vaihtoehtoisesti omalle pihalle voi myös perustaa jätehuoltomääräysten mukaisen kompostin.

Kevättalkoiden yhteydessä saattaa myös puiden kaataminen nousta ajankohtaiseksi. Puiden kaataminen, puiden oksien poistaminen ja muunkin kasvillisuuden poistaminen kaupungin alueelta on kielletty. Huomioitavaa on, että puiden kaataminen myös omalta tontilta voi vaatia luvan. Lue lisää sivuitamme.

Voit lukea lisää puutarhajätteen käsittelystä ja lajittelusta Jätekukon sivuilta. Löydät sivuilta lisätietoja myös puutarhajätteen kompostoinnista.

Jätekukko ottaa vastaan vieraslajikasvien jätteitä lajitteluasemille. Lajittelethan kasvien vihreät osat ja maanalaiset osat erikseen vastaanottoa varten. Lisätietoa vieraslajikasvien vastaanotosta Jätekukon sivuilta.