LuontoVilkulla lähiluontokohteisiin

Vihreällä taustalla linja-auton kuva valkealla ja teksti LuontoVilkku

LuontoVilkku on Kuopion seudun joukkoliikenne Vilkun luontomatkailua tukeva palvelu, joka esittelee mielenkiintoisia lähiluontokohteita ympäri Kuopiota. LuontoVilkku-kohteet ovat helposti saavutettavissa joukkoliikenteellä tai kaupunkipyörillä.

Palvelu on muodostettu Kuopion kaupungin strategisen maankäytön, ympäristönsuojelupalveluiden ja joukkoliikenteen yhteistyönä, ja sen tarkoituksena on edistää yhteisöllisyyttä, hyvinvointia sekä lähiluontoon tutustumista.

Vilkun luontopysäkit löytyvät tällä hetkellä Väinölänniemestä, Pölhöstä sekä Katiskaniemestä. LuontoVilkku-pysäkit tunnistaa pysäkeiltä löytyvästä vihreästä LuontoVilkku-merkistä.

LuontoVilkku-kohteina Väinölänniemi, Pölhö ja Katiskaniemi

Väinölänniemi on laaja, virkistyksellinen puisto- ja urheilukeidas, joka kurkottaa kohti etelää, Kallaveden saaristoa. Väinölänniemen alue kuuluu Kuopion kansalliseen kaupunkipuistoon. Matkaa sinne on vain viiden minuutin verran Kuopion torilta. Kohteeseen pääsee keskustasta bussilla numero 1 tai Vilkku-fillareilla.

Pölhö sijaitsee Saaristokadun varrella noin 10 minuutin bussimatkan päässä Kuopion keskustasta. Saaren luonto koostuu pääosin valoisasta, mäntyvaltaisesta sekametsästä. Pölhöön pääsee busseilla 5 ja 6.

Katiskaniemi sijaitsee Rauhalahdessa noin 25 minuutin bussimatkan päässä Kuopion keskustasta. Se on 14 hehtaarin suuruinen rauhoitettu alue, joka on lähes kokonaan luonnonsuojelualuetta. Katiskaniemeen pääsee bussilla 7 tai Vilkku-fillareilla.

Hyppää siis Vilkun kyytiin ja lähde nauttimaan luonnosta!

Lue lisää LuontoVilkusta Vilkun verkkosivuilta.