Sosiaali- ja terveyspalvelut

Tuoreimmat uutiset:

 

Kuopion kaupungin koronan näytteenotossa ruuhkaa

Kuopion koronan näytteenotto on ruuhkautunut. Korona-palvelupuhelimen takaisinsoitoissa on viivettä, ja jonotusaika palvelupuhelimeen on pidentynyt. Tällä hetkellä testiin pääsee viimeistään seuraavana päivänä.
Lue lisääTietojaKuopion kaupungin koronan näytteenotossa ruuhkaa »

Attendo Muurutvirran hoitokodin vanhusten hoito keskeytetään - korvaavat hoitopaikat muista yksiköistä

Attendo on päättänyt itse keskeyttää Muurutvirran hoitokodin vanhusten ympärivuorokautisen palveluasumisen 23.7.2021, sen jälkeen, kun Itä-Suomen aluehallintovirasto ja Kuopion kaupunki joutuivat puuttumaan hoitokodin toimintaan. Hoitokotiin ei ole saatu rekrytoitua tarpeeksi työntekijöitä, jolloin toiminnan keskeyttäminen oli ainoa vaihtoehto. Hoitokodin luvan mukaisesta hoitajamäärästä olisi puuttunut jatkossa lähes kolmannes.
Lue lisääTietojaAttendo Muurutvirran hoitokodin vanhusten hoito keskeytetään - korvaavat hoitopaikat muista yksiköistä »

Kuopio-hallin järjestelyihin muutoksia elokuun alusta alkaen - osittainen liikuntakäyttö mahdollistuu rokotusten ohella

Kuopio-hallin tiloista noin 2/3 avataan liikuntakäyttöön elokuun alussa. Tilat liikuntaa varten ovat Kuopio-hallin voimistelualueen puoleisessa päädyssä (sulkapallo ja pickleball) ja keskellä hallia (salibandy), rokotuskeskus jatkaa toimintaansa hallin Hatsalan koulun puoleisessa päädyssä.
Lue lisääTietojaKuopio-hallin järjestelyihin muutoksia elokuun alusta alkaen - osittainen liikuntakäyttö mahdollistuu rokotusten ohella »

Pohjois-Savon hyvinvointialueen väliaikainen valmistelutoimielin aloitti toimintansa

Pohjois-Savon väliaikainen valmistelutoimielin kokoontui ensimmäistä kertaa 5.7. Toimielimen valmisteltaviksi tulee uuden Pohjois-Savon hyvinvointialueen toiminnan ja hallinnon käynnistämiseen liittyviä tehtäviä ja selvitystyötä. Väliaikaisen valmistelutoimielimen puheenjohtajaksi valittiin Jari Saarinen.
Lue lisääTietojaPohjois-Savon hyvinvointialueen väliaikainen valmistelutoimielin aloitti toimintansa »

Sote-uudistus hyväksyttiin eduskunnassa 23.6.2021

Hallituksen esitys hyvinvointialueiden perustamisesta sekä sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen järjestämisen uudistamisesta hyväksyttiin eduskunnassa 23.6.2021. Ehdotuksen mukaiset hyvinvointialueet perustetaan mahdollisimman pian lakien hyväksymisen ja vahvistamisen jälkeen. Lait tulevat voimaan porrastetusti, osa 1.7.2021 ja viimeiset vuoden 2023 alusta. Siitä, mitä tilanne tarkoittaa Pohjois-Savossa voi lukea alueellista valmistelua Pohjois-Savossa toteuttavan POSOTE20-hankkeen hankejohtaja Jussi Lammen blogipostauksesta "Hyvinvointialue tulee – mikä muuttuu Pohjois-Savossa?", johon löytyy linkki tiedotteestamme.
Lue lisääTietojaSote-uudistus hyväksyttiin eduskunnassa 23.6.2021 »