Sosiaali- ja terveyspalvelut

Tuoreimmat uutiset:

 

Sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastuspalvelut siirtyvät hyvinvointialueelle

Vuoden 2023 alusta lähtien sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen palvelut Pohjois-Savossa järjestää Pohjois-Savon hyvinvointialue. Alkuvaiheessa muutos ei ole suuri, ja palveluja saa tutuista palvelunumeroista ja työntekijöiden puhelinnumeroista sekä palvelupisteistä kuten aiemminkin. Myös samat tutut ammattilaiset palvelevat asiakkaitamme tutuissa paikoissa.
Lue lisääTietojaSosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastuspalvelut siirtyvät hyvinvointialueelle »

Pohjois-Savon hyvinvointialueella ei käteiskassapalvelua

Pohjois-Savon kuntien sosiaali- ja terveydenhuollon, pelastustoimen ja sairaanhoitopiirin palvelut siirtyvät hyvinvointialueen vastuulle 1.1.2023 alkaen. Käteiskassapalvelut lakkaavat kaikissa toimipisteissä 31.12.2022. Tämän jälkeen Pohjois-Savon hyvinvointialueella ei oteta vastaan käteismaksuja. Kaikki asiakkaat saavat ensimmäiset laskunsa postissa paperilaskuna.
Lue lisääTietojaPohjois-Savon hyvinvointialueella ei käteiskassapalvelua »

Joulukuun 2022 hoitotakuu Kuopion kaupungin terveyspalveluissa

Hoitotakuu toteutuu Kuopion kaupungin terveyspalveluissa lukuun ottamatta Harjulan poliklinikan ja suun terveydenhuollon yksittäisiä ylityksiä sekä ajoittaisia ylityksiä lasten toimintaterapian arvioinneissa. Vuodesta 2023 alkaen hoitotakuun toteutumisesta tiedottaa Pohjois-Savon hyvinvointialue.
Lue lisääTietojaJoulukuun 2022 hoitotakuu Kuopion kaupungin terveyspalveluissa »

Mahdollisuus laskun maksuun käteisellä tai pankkikortilla poistuu Pohjois-Savon hyvinvointialueen toimipisteissä 31.12.2022

Mahdollisuus laskun maksuun käteisellä tai pankkikortilla poistuu kaikista hyvinvointialueen toimipisteistä 31.12.2022. Asiakkaat saavat ensimmäiset laskunsa postissa paperilaskuna, jonka jälkeen he voivat valita alla luetelluista maksutavoista itselleen sopivimman vaihtoehdon. E-laskujen ja suoramaksujen osalta laskujen toimittaja ja operaattori muuttuvat Pohjois-Savon hyvinvointialueeksi 1.1.2023.
Lue lisääTietojaMahdollisuus laskun maksuun käteisellä tai pankkikortilla poistuu Pohjois-Savon hyvinvointialueen toimipisteissä 31.12.2022 »

Kuopion kaupungin eTerveyspalvelun käytössä katkoja loppuvuoden aikana

eTerveyspalveluissa on käyttökatkoja loppuvuoden aikana, jonka vuoksi palveluun pääsyssä saattaa olla viiveitä. Katkoja tulee olemaan seuraavissa eTerveyspalveluissa: sähköinen ajanvaraus, sähköisen asioinnin suostumus, web-lomakkeet ja verkkoviesti. Katkot liittyvät siihen, että sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen palvelut siirtyvät Pohjois-Savon hyvinvointialueelle 1.1.2023.
Lue lisääTietojaKuopion kaupungin eTerveyspalvelun käytössä katkoja loppuvuoden aikana »