Vapaa-aika ja hyvinvointi

Tuoreimmat uutiset

Olipa kerran…Pekka ja susi: Rakastettu orkesterisatu verkkokonserttina 8.3.

Koko perhe voi heittäytyä mielikuvituksen, musiikin ja sadun maailmaan Kuopion kaupunginorkesterin verkkokonsertissa maanantaina 8.3.2021 klo 18, jolloin orkesteri YouTube-kanavalla julkaistaan Sergei Prokofjevin musiikkisatu Pekka ja susi. Konsertti on toteutettu yhteistyössä Kuopion kaupunginteatterin kanssa: tarinaa konsertissa kertoo teatterinjohtaja Tommi Auvinen. Orkesteria johtaa kapellimestari Arturo Alvarado.
Lue lisääTietojaOlipa kerran…Pekka ja susi: Rakastettu orkesterisatu verkkokonserttina 8.3. »

Mennään metsään ja myös Pölhön laavulle

Viime viikolla uutisoitiin, että Pölhön laavun katto on palanut. Saaristokadun varrella Pölhön saaressa sijaitseva laavu on yksi Kuopion suosituimmista laavuista. Laavun katto on nyt saatu...
Lue lisääTietojaMennään metsään ja myös Pölhön laavulle »

Jaakko Kuusisto jatkaa Kuopion kaupunginorkesterin ylikapellimestarina

Kuopion kaupunginorkesterin ylikapellimestarina jatkaa Jaakko Kuusisto. Jatkosopimus ulottuu kesään 2023. Kuusisto on laaja-alaisesti arvostettu toimija ja vaikuttaja suomalaisessa sekä kansainvälisessä musiikkielämässä. Kapellimestariuransa lisäksi hänet tunnetaan myös säveltäjänä ja viulistina.
Lue lisääTietojaJaakko Kuusisto jatkaa Kuopion kaupunginorkesterin ylikapellimestarina »

Täällä! Videotaidetta ja veistoksia Kuopion taidemuseossa talvilomaviikolla

Kuopion taidemuseon alakerran iso näyttelysali täyttyy talvilomaviikolla (vko 10) videotaiteesta ja veistoksista. Kauniit kevätkelit ja alkava lomaviikko houkuttelevat ihmisiä liikkeelle ja taidemuseossamme 19.2. avautunut Sielu ja tietoisuus -näyttely on kiinnostanut ihmisiä suuressa määrin. Jotta voimme palvella lomalla taiteen äärelle hakeutuvia asiakkaitamme turvallisesti, otamme näyttelynvaihdon vuoksi hetken tyhjänä oleva ison näyttelytilamme käyttöön.
Lue lisääTietojaTäällä! Videotaidetta ja veistoksia Kuopion taidemuseossa talvilomaviikolla »

Talvinen sää kutsuu ulos – tartu tilaisuuteen ja lähde laduille

Hiihtolomaviikko lähestyy ja lomalaisia hellitään kyllä säätiedotusten mukaan ihan täydellisellä, aurinkoisella kevättalven kelillä ensi viikolla. Viikonlopulle ennustettu lauantain ja sunnuntain välinen lumisade vaikutta hieman latujen kunnostuksiin, mutta muuten maalatujen hoito etenee normaalisti. Jäämaratonradalla yhden kilometrin lenkki on tällä hetkellä huippukunnossa ja pidempien lenkkien jäädytystä jatketaan.
Lue lisääTietojaTalvinen sää kutsuu ulos – tartu tilaisuuteen ja lähde laduille »