Jännäryhmä

Ota jännittäminen haltuun!

Jännitätkö sosiaalisia tilanteita tai haastaako jännittäminen muuten arkeasi?

Kaipaatko työkaluja jännityksen kanssa toimimiseen?

Jännäryhmä on maksuton pienryhmä, joka kokoontuu kahdeksan kertaa. Ryhmän tavoitekoko on kahdeksan ryhmäläistä. Tarkoitus on, että koko ryhmä sitoutuu kaikkiin tapaamisiin.

Ryhmä on juuri sinulle 16-29 -vuotias, joka haluat lisää tietoa jännittämisen syistä ja oppia, miten omaa jännittämistä voisi helpottaa käytännön harjoitusten avulla.

Jännäryhmä pohjautuu psykologi Minna Martinin kehittämään sosiaalisen jännittämisen pienryhmämalliin. Ryhmän tavoitteena on laajentaa ymmärrystä omasta jännittämisestä ja saada konkreettisia keinoja sen helpottamiseen. Ohjaajina toimii kaksi nuorten parissa työskentelevää opinto-ohjaajaa, jotka ovat käyneet jännittäjäryhmänohjaajan koulutuksen.

Tapaamisilla käydään päivän teemaa ohjaajien vetämänä läpi, jutellaan yhdessä tai pienemmissä ryhmissä, tehdään tehtäviä itsenäisesti ja kokeillaan rentoutusharjoituksia. Tapaamisten välillä tehdään välitehtäviä ja pieniä itse määriteltyjä altistamisharjoituksia.

Jokainen saa olla oma itsensä ja jakaa itsestään juuri sen verran kuin haluaa. Ryhmässä ei tarvitse esiintyä tai tehdä mitään, mikä ei tunnu itsestä hyvälle. Jokainen ryhmäläinen asettaa tavoitteensa omista lähtökohdista käsin.

Tapaamisten teemoja:

  • Jännittämiseen liittyvät tuntemukset ja jännitystilanteet
  • Stressin, ahdistuneisuuden ja jännittämisen yhteys
  • Voimavarat ja selviytymiskeinot
  • Toimintatavat ja suhtautuminen jännittämiseen
  • Jännittämisen taustatekijät
  • Minäkuva ja itsesäätely
  • Sosiaaliset suhteet

Aikataulu

Aika

Kevään ryhmä 9.4.-28.5.2024 tiistaisin klo 14-16 

Paikka
Puistotupa
Kulttuuriareena 44
Kauppakatu 46, Kuopio

Ilmoittautuminen ja lisätietoja

Ennen ryhmän alkua Sari ja Karoliina tapaavat lyhyesti jokaisen ilmoittautuneen etäyhteydellä. Etätapaamisella käydään läpi ryhmän sisältöjä ja silloin voit kertoa omia toiveitasi ryhmälle. Tapaamisen jälkeen voit päättää haluatko lähteä ryhmään mukaan.

Sari Multasuo

Opinto-ohjaaja

Karoliina Peltola

Karoliina Peltola

Opinto-ohjaaja