Kesätyöseteli

Kuopion kaupungin työllisyyspalvelu tarjoaa kesätyösetelin kaikille Kuopion 9. luokkalaisille nuorille. Nuoret saavat kesätyösetelin oman oppilaitoksensa kautta. Tämän lisäksi kesätyöseteliä (150 kpl) jaetaan sähköisellä hakemuksella kuopiolaisille 2008-2004 syntyneille nuorille. Kesätyösetelillä pyritään edistämään kuopiolaisten nuorten ensimmäisten kesätyöpaikkojen saamista. Seteliä on jaettu vuodesta 2018 alkaen.

Seteli on 300 euron arvoinen ja tarkoitettu työnantajalle, joka palkkaa setelin saaneen nuoren kesätöihin kesäkauden aikana 1.5.- 31.8.2023. Palkan on oltava 2 viikon tai 10 työpäivän ajalta vähintään 450 €. Työnantajan kotipaikka voi olla missä päin Suomea tahansa.  Työnantaja voi jättää kesätyöseteliavustushakemuksen työsuhteen toteuduttua. Liitteksi tarvitaan kopio työsopimuksesta sekä todistus maksetusta palkasta. Avustus maksetaan takautuvasti. Kesätyösetelituen haku tästä.
4H-yrittäjyyden haku tapahtuu tästä.

Työnantaja voi ilmoittaa avoimia kesätyömahdollisuuksia työmarkkinatorille. Kesätyöntekijän voi palkata suoraan myös työnantajan omista verkostoista. Kaikki kesätyösetelillä työllistäneet työnantajat ovat oikeutettuja käyttämään markkinoinnissaan Vastuullinen työnantaja 2023 -logoa.

Kesätyöseteliavustusta ei myönnetä kotitalouksien tai yksityisten henkilöiden teettämään työhön. Ilman y-tunnusta voi työllistää esimerkiksi Pikaduuni-kampanjan kautta. Tällöin Eezy henkilöstöpalvelut toimii nuoren virallisena työnantajana.

Ohjeita nuoren työllistämiseen tästä

Lisätietoja

Hanna Kepponen

Työllisyyspalvelukoordinaattori