Kesätyöseteli

Kiitoksia kaikille kesätyöseteliä hakeneille! Seteleitä ei riittänyt kaikille halukkaille, joten jouduimme arpomaan kesätyösetelin saajat. Kesätyöseteleiden postitus alkaa viikolla 11.

Yläkoulun päättävät (9.lk) kuopiolaiset saavat kesätyösetelin tammi-helmikuussa 2024 opinto-ohjaajien kautta. Lisäksi jaossa on 150 kesätyöseteliä, joita voivat hakea vuosina 2005-2007 syntyneet kuopiolaiset. Vuoden 2024 kesätyösetelien hakuaika on päättynyt.

Kesätyösetelillä pyritään edistämään nuorten ensimmäisten kesätyöpaikkojen saamista. Kahden viikon tai 10 työpäivän työsuhteen palkan on oltava vähintään 450 €, jonka jälkeen työnantaja voi hakea kesätyösetelin 300 € takautuvasti työllisyyspalvelulta. Avustus on haettava lokakuun loppuun mennessä.

Työsuhteen tulee sijoittua 1.5.-31.8.2024 ja se voi koostua myös osista esim. viikonlopputöistä. Työnantajalla on oltava y-tunnus. Työpaikan ei tarvitse olla Kuopiossa.

Kesätyöseteli yrittäjyyteen

Vaihtoehtoisesti kesätyösetelin voi käyttää 4H-yrittäjyyteen tai opiskeluihin liittyvien yrittäjyysopintojen osaksi kesällä 2024.

Kesäyritys on nuoren tai nuorten kesän ajaksi perustama 4H-yritys  jolle Kuopion kaupungin työllisyyspalvelu myöntää tukea. Kesäyritystukea voi hakea 4H-yrityksen keväällä 2024 perustava kuopiolainen nuori (2005-2008 syntynyt), jolle on myönnetty Kuopion kaupungin kesätyöseteli 2024.

4H- kesäyritystuen hakuaika on 1.5. – 31.10.2024.

NYT-yrityksen kesäyritystuki

Kesäyritys on opiskelijan tai opiskelijoiden osana opintoja perustama NYT-yritys, jolle Kuopion kaupungin työllisyyspalvelu myöntää tukea. Kesäyritystuen hakuaika on päättynyt.

Kesäyritystuen voi saada Kuopiossa kirjoilla oleva opiskelija, jolla on voimassa oleva opinto-oikeus vähintään elokuun 2024 loppuun asti. Mikäli hakijoita on enemmän kuin seteleitä on jaossa, arvioi avustuksen myöntäjä yhteistyössä oppilaitoksen kanssa parhaat toimintaedellytykset täyttävät kesäyritykset. 

Vinkit kesätyönhakijalle:

Panosta kesätyöhakemukseen!

Hyvä hakemus kertoo mitä työpaikkaa haetaan ja miksi sinä olisit sopiva juuri siihen työhön. Kiinnitä huomiota erityisesti aloitukseen ja ensimmäiseen kappaleeseen, jotta herätät kiinnostuksen. Jos sinulla ei ole vielä työkokemusta, voit kertoa TET-kokemuksistasi (mitä teit, opit, millaista palautetta sait) sekä harrastuksistasi. Tarkista lopuksi, ettei kirjoitusvirheitä löydy.

Hakemuksen tekemiseen saat apua Navigaattorin Digiparkista aina keskiviikkoisin ja torstaisin klo 12-15. Lue lisää Digiparkista täältä.

Kesätyösetelillä saatuja työpaikkoja:

  • Kaupan ala
  • Kahvilat
  • Maatilat
  • Marjatilat
  • Puutarhat
  • Metsänhoito, taimikon istutus
  • Marjojen ja jäätelön myynti
  • Siivoustyö
  • Yritysten somettajat
  • Leiriohjaustyö

Muista pyytää kesätyön päätyttyä työtodistus, josta ilmenee töiden kesto ja tekemäsi työtehtävät.

Lisätietoja

Anssi Kuikka

Yritysyhteistyökoordinaattori