Sosiaali- ja terveyspalvelut

Leväsen hoitokoti 1:ssä on todettu positiivinen koronavirustartunta

Vanhusten palvelukeskuksessa Leväsen hoitokoti 1:ssä on todettu positiivinen koronavirustartunta. Kuopion kaupunki ohjeistaa, että vierailuja yksikköön ei tehdä taudin rajaamiseksi ja haltuun ottamiseksi. Hoitokodin henkilökunta on käyttänyt työssään hyvää käsihygieniaa ja kirurgista suunenäsuojusta, joilla pystytään tehokkaasti estämään viruksen leviämistä ja sille altistumista. Kuopion kaupungin tartuntatautien yksikkö selvittää tarkasti mahdolliset altistumistilanteet ja on yhteydessä kaikkiin altistuneisiin.
Lue lisääTietojaLeväsen hoitokoti 1:ssä on todettu positiivinen koronavirustartunta »

Potilasturvallisuuspäivä hehkuu oranssina 17.9.2020

Kuopion kaupunki juhlistaa Maailman terveysjärjestö WHO:n perustamaa Maailman potilasturvallisuuspäivää 17.9. Teemapäivän tavoitteena on parantaa tietoisuutta potilasturvallisuudesta, ja sen teemaväri on oranssi. Kuopiolaiset voivat osallistua potilasturvallisuuden kehittämiseen ilmoittamalla havaitsemistaan haittatapahtumista linkistä, joka löytyy verkkosivuiltamme.
Lue lisääTietojaPotilasturvallisuuspäivä hehkuu oranssina 17.9.2020 »

Terveyskeskuksen puhelinpalvelujärjestelmä toimii jälleen

Terveyskeskuksen avovastaanoton ja suun terveydenhuollon vastaanoton OSCC-puhelinpalvelujärjestelmässä oli eilen häiriöitä. Vika on korjattu ja takaisinsoittojärjestelmä toimii jälleen.
Lue lisääTietojaTerveyskeskuksen puhelinpalvelujärjestelmä toimii jälleen »

Terveyttä, hyvinvointia ja palvelukokemuksia selvittävä FinSote-kysely lähtee lähes 70 000 vastaajalle

THL toteuttaa jälleen syksyllä laajan FinSote-tutkimuksen. Kyselylomake lähetetään noin 70 000:lle 20 vuotta täyttäneelle syyskuun aikana. Kuopiosta tutkimukseen pyydetään osallistumaan 3 000 henkilöä eri ikäryhmistä. FinSote tuottaa tietoa väestön hyvinvoinnista ja terveydestä ja niissä tapahtuneista muutoksista väestöryhmittäin. Kuopiossa kyselystä saatavaa tietoa tullaan hyödyntämään osana hyvinvoinnin edistämiseen tähtäävää työtä.
Lue lisääTietojaTerveyttä, hyvinvointia ja palvelukokemuksia selvittävä FinSote-kysely lähtee lähes 70 000 vastaajalle »

Miten toimitaan sairastuessa koronatilanteen aikana

Syksyn flunssakausi on nyt vauhdissa ja myös influenssakausi tekee tuloaan. Lievän hengitystieinfektion voi sairastaa kotona, eikä lievissä oireissa ole tarpeen hakeutua päivystykseen. Tällaisissa tilanteissa neuvotaankin jäämään kotiin hoitamaan itseään kotihoidolla ja käsikauppalääkkeillä. Aikuispotilaita suositellaan kuitenkin lievissäkin oireissa hakeutumaan koronatestiin.
Lue lisääTietojaMiten toimitaan sairastuessa koronatilanteen aikana »