Sosiaali- ja terveyspalvelut

Tuoreimmat uutiset:

 

Savotalon suun terveydenhuollon yksikössä remontti jatkuu vuoden 2023 keväälle

Savotalon suun terveydenhuollon yksikössä Tulliportinkadulla 3.5.2021 alkanut remontti jatkuu arviolta vuoden 2023 kevääseen asti. Remontin vaikutuksista hoitolaan saapumiseen ja siellä kulkemiseen tiedotetaan erikseen remontin edetessä. Kaikki tavanomaiset kulkureitit B-, C- ja G-ovista Savotalon hammashoitolaan ovat tällä hetkellä käytössä. Esteetön kulku hoitolaan tapahtuu sisäpihan E-oven kautta, josta pääsee hissillä toiseen kerrokseen.
Lue lisääTietojaSavotalon suun terveydenhuollon yksikössä remontti jatkuu vuoden 2023 keväälle »

Kuopio haastaa kaikki mukaan yksinäisyyden ehkäisyyn

Valtaosa ihmisistä kokee jossain elämänsä vaiheessa yksinäisyyttä. Yksinäisyys on tunne ulkopuolisuudesta. Yksinäisyyden kokemus voi syntyä sosiaalisten verkostojen puutteesta, mutta sitä voi kokea myös ihmisjoukon ympäröimänä. Kuopiossa käynnistyy tammikuussa 2022 I love kuopiolainen -kampanja, joka on osa valtakunnallista Lähde-liikettä. Kampanjassa tuodaan vuoden 2022 aikana kuukausittain esille yksinäisyyteen liittyviä teemoja.
Lue lisääTietojaKuopio haastaa kaikki mukaan yksinäisyyden ehkäisyyn »

Koronatodistus tulee hankkia ensisijaisesti Omakannasta

Koronatodistuksen ensisijainen tulostus- tai tallennustapa on hakea se Kanta-arkiston Omakanta-palvelusta. Omakannassa koronatodistuksen voi tallentaa laitteelleen tai tulostaa. Toisen täysi-ikäisen henkilön voi valtuuttaa käyttämään Omakantaa omasta puolestaan, jos ei itse pysty asioimaan palvelussa. Todistus voidaan tulostaa hoitotiimissä siinä tapauksessa, että sen tulostaminen tai tallentaminen Omakannasta ei ole muulla tavoin mahdollista joko itse tai toisen avustamana. Koronatodistuksen tulostuksessa Kuopion terveysasemilla on tällä hetkellä ruuhkaa ja jono on noin viikon mittainen.
Lue lisääTietojaKoronatodistus tulee hankkia ensisijaisesti Omakannasta »

Joulukuu 2021: Kuopion kaupungin terveyspalvelujen hoitotakuu toteutuu pääosin

Hoitotakuu toteutuu Kuopion kaupungin terveyspalveluissa lukuun ottamatta lasten ja nuorten mielenterveysyksikköä sekä Harjulan sisätautipoliklinikan muutamia ylityksiä. Hoitotakuun toteutumisesta tiedotetaan kolme kertaa vuodessa: huhtikuussa, elokuussa ja joulukuussa. Seuraava hoitotakuutiedote julkaistaan huhtikuussa 2022.
Lue lisääTietojaJoulukuu 2021: Kuopion kaupungin terveyspalvelujen hoitotakuu toteutuu pääosin »

Influenssarokotteita vielä jäljellä kuopiolaisille riskiryhmille ja heidän lähipiiriinsä kuuluville

Influenssarokotuksia annetaan Kuopion pääterveysasemalla keskitetysti vielä tulevana viikonloppuna. Influenssarokotusten ajanvaraus viikonlopulle 18.-19.12.2021 loppuu viimeistään 17.12. klo 15. Jos riskiryhmään tai vakavan taudin riskiryhmän lähipiiriin kuuluva kuopiolainen ei ole vielä saanut influenssarokotusta, voi hän kysyä sitä hoitotiimiltään vastaanottokäyntinsä yhteydessä tai varata hoitotiimiltään ajan influenssarokotukseen. Influenssarokotetta voi kysyä myös koronarokotuksensa yhteydessä.
Lue lisääTietojaInfluenssarokotteita vielä jäljellä kuopiolaisille riskiryhmille ja heidän lähipiiriinsä kuuluville »