I love kuopiolainen

Haastamme kaikki mukaan yksinäisyyden ehkäisyyn. 

Tältä sivulta löydät I love kuopiolainen -kampanjan kampanjaohjeet ja materiaalit.

Kampanja on osa valtakunnallisen Lähde-liikkeen toteutusta Kuopiossa. Kampanjassa tuodaan vuoden 2024 aikana kuukausittain esille yksinäisyyteen liittyviä teemoja. Tavoitteena on pitää aihetta esillä ja herättää pohtimaan, mitä meistä kukin voi omassa arjessaan tehdä yksinäisyyden ehkäisemiseksi. Haluamme lisätä tietoisuutta yksinäisyydestä, vähentää sen aiheuttamaa leimaa ja haastaa kaikki mukaan yksinäisyyden ehkäisyyn.

Haastamme teidät osallistumaan kampanjaan jakamalla kampanjan materiaaleja omissa viestintäkanavissanne joka kuukauden 10. päivä. Käytössäsi on some-kuvat ja -tarinat (Facebook ja Instagram) sekä infonäyttöjen kuvat.

Jakaessanne materiaalia sosiaalisessa mediassa voitte päivityksen yhteydessä esimerkiksi kertoa omasta toiminnastanne yksinäisyyden ehkäisyssä. Jotta saamme suuren vaikutuksen aikaiseksi, olisi hienoa, jos haastat oman verkostosi toimijoita mukaan kampanjaan!
 

I love kuopiolainen -toiminnan some-vuosikello 

Jokaiselle kuukaudelle oma some-kuva, jonka yhteyteen toivomme alla olevat tekstit ja kuvat. Voitte varioida tekstiä omien sisältöjenne mukaan. 

Jokaiseen kuvaan merkitään lisäksi: 

  • #kuopio #ilovekuopiolainen #lähdemukaan #lähdeliike #yhdessäyksinäisyyttävastaan
  • Lisää postaukseen tekstiä mukaan aiheesta: Mitä sinä/teidän organisaationne voi tehdä yksinäisyyden vähentämiseksi? Miten postauksen näkijä voi toimia, kun hän haluaa auttaa yksinäistä? 
  • Tägää postaukseen mukaan verkostosi toimija, jonka haluat haastaa mukaan Lähde-kampanjaan. Vinkkaa toimijalle myös tästä verkkosivusta www.kuopio.fi/ilovekuopiolainen


1. Tammikuu

Teksti someen: “I love kuopiolainen haaste: kysy voinko olla avuksi. Tammikuun haasteessa muistutetaan siitä, kuinka tärkeää meille jokaiselle on tulla huomatuksi. Naapuriapu voi olla mm. kauppakassien kantamista, pullapitkon vieminen, ikkunoiden pesua, roskien vientiä tai tulppaanin ojentaminen rappukäytävässä. Aina edes yhteistä kieltä ei tarvita toisen huomioimiseksi.” 

2. Helmikuu  

Teksti someen: ” I love kuopiolainen haaste: pyydä mukaan! Pyydä mukaan -haasteessa nautitaan ulkoilmasta yhdessä ja aktivoidaan toisiamme yksinäisyyden ehkäisyssä. Pyydä mukaan naapuria, tuttavaa, sukulaista tai opiskelukaveria ja lähtekää kävelylle, luistelemaan tai vaikkapa laavulle.

Linkitykset julkaisuun ja linkkiboksina tarinaan: Kuopion ulkoilureitit ja luontokohteet: Ulkoilureitit ja luontokohteet – Kuopio.

3. Maaliskuu 

Teksti someen: “Joskus voi löytää yllättävistäkin paikoista ihmisen, joka kohtaa meidät sellaisena kuin olemme. Olemme toisistamme monilla tavoin erilaisia, joka on aina rikkaus. Ihmisyyden ydin on kuitenkin käsinkosketeltavan sama.”

4. Huhtikuu

Teksti someen: “Toisille merkityksellisten ja hyvien tekojen tekeminen lisäävät onnellisuuttamme ja voivat helpottaa omaa sekä toisen yksinäisyyden kokemusta. Hyvää toisille voi tehdä monella tapaa. Löydä oma vapaaehtoistoimintasi”. 

5. Toukokuu

Teksti someen: “Ikäihminen voi kohdata yksinäisyyttä niin yksin asuessaan kuin palvelutalossa. Yksinäisyyden voi joutua kohtaamaan äkillisesti läheisen menetyksen tai sairauden yllättäessä. Kohtaamisia on entistä vähemmän ja sosiaaliset verkostot kaventuvat myös eläkkeelle jäännin jälkeen. Pienillä teoilla voimme tukea arjen hyvinvointia ja vähentää yksinäisyyden kokemusta. Jos välimatka on pitkä, puhelinsoitto, postikortti tai videopuhelu voi olla hyvin tärkeä hetki arjessa.”

6. Kesäkuu

Teskti someen: “Ihmiset ympäri maailmaa kohtaavat syrjintää sen vuoksi, keitä he rakastavat ja keitä he ovat. Me kaikki voimme yhdessä vaikuttaa siihen, että jokainen kokee yhteenkuuluvuutta ja turvallisuutta. Yhteenkuuluvuus on vastavoima yksinäisyydelle. Juhlitaan Pride-kuukautta toisemme huomioiden!”

7. Heinäkuu

Teksti someen: “Lomaan liittyy paljon odotuksia – hankitaan unohtumattomia kokemuksia, joista kerrotaan, kun palataan syksyllä kouluun ja töihin. Usein oletamme, että kaikilla on jo valmiit kesäsuunnitelmat. Kesäloma voi olla kuitenkin yksinäistä aikaa, jos ei ole ketään, jonka kanssa toteuttaa kivoja lomasuunnitelmia. Kuinka sinä voisit varmistaa, ettei kukaan jää yksin? Voisitko kysyä läheistä tai tuttavaa mukaan yhteisiin tekemisiin?”

8. Elokuu

Teksti someen: “Kiusaamisella on pitkät jäljet, moni lapsena kiusattu kokee aikuisenakin yksinäisyyttä. Me kaikki olemme avainasemassa kiusaamisen ehkäisyssä – kiitos, kun puutut kiusaamiseen.” 

9. Syyskuu

Teksti someen: “Tähän aikaan vuodesta luonto loistaa kauniissa väreissä ja tarjoaa meille metsän antimia. Voisitko Sinä ilahduttaa naapuria tai läheistä tuomalla sieni- tai marjasaalista hänellekin? Entä tarjoutua seuraksi yhteiselle metsäretkelle?

Linkitykset: Voit tutustua Kuopion seudun ulkoilureitteihin osoitteessa: https://liikkuvakuopio.fi/liikuntapaikat/kavelyreitti-ulkoilureitti/

10. Lokakuu

Teksti someen: “Pienillä teoilla voimme varmistaa, että jokaisella on tervetullut olo porukkaan ja yhteisiin tapahtumiin. Mikä voisi olla pieni ele, jolla Sinä huomioit muita?”

11. Marraskuu

Teksti someen: “Lemmikit vaikuttavat positiivisesti mielen hyvinvointiin – ne voivat lievittää yksinäisyyttä, viedä ulos lenkkipolulle kohtaamaan muita ihmisiä ja lisätä tunnetta siitä, että on tärkeä toiselle.” 

12. Joulukuu

Teksti someen: “Joulunaikaan yksinäisyys voi hiipiä monen mieleen. Itseään ei kuitenkaan kannata soimata, vaikka joulu ei olisi mainoskuvien kaltainen. Yksinäisyyden tunnetta voi lievittää tekemällä itselle merkityksellisiä asioita. Millainen on sinun näköisesi joulu? Kuuluisiko sinun jouluusi muiden auttamista tai osallistumista esimerkiksi asukastoiminnan aktiviteetteihin?”

Yhteystiedot

Hyvinvointikoordinaattori Tanja Tilles-Tirkkonen

Tanja Tilles-Tirkkonen

Hyvinvointikoordinaattori