Kuopio tapahtumakaupunkina

Kuopion keskusta Kuopionlahdelta päin, ilmakuva kesäyön tapahtumavalaistuksessa

Kuopiossa järjestettävät tapahtumat

Kuopiossa järjestetään vuosittain useita erikokoisia tapahtumia, joista suurimmat keräävät osallistujia ympäri maailmaa. Alta löydät tietoa kansainvälisesti merkittävimmistä Kuopiossa järjestettävistä tapahtumista.

Kuopiorock

Kuopiorock on vuodesta 2003 lähtien vuosittain järjestetty kolmipäiväinen rockmusiikkifestivaali, jonka esiintyjät ovat suomalaisia ja kansainvälisiä rockmusiikin kärkinimiä. Alussa tapahtuma järjestettiin Kuopion matkustajasatamassa, mutta nykyään festivaalialue sijaitsee Väinölänniemellä, minkä lisäksi tapahtumaviikonlopun aikana soitetaan klubikeikkoja ympäri kaupunkia. Festivaali on laajentunut vuosien aikana, ja nykyään tapahtuma-alueella on useita esiintymislavoja sekä paljon aktiviteettejä tapahtuman osallistujille. Viime vuosina festivaalille on osallistunut keskimäärin 29 000 henkilöä.

Siirry sivustolle

Kuopiorock -festivaalin yleisöä ja esiintymislava

Kuopio Tanssii ja Soi

Kuopio Tanssii ja Soi, kansainväliseltä nimeltään Kuopio Dance Festival, on Pohjoismaiden vanhin kansainvälinen tanssifestivaali, joka elävöittää paikallista kulttuuria, lisää taiteen tunnettuutta sekä vaikuttaa tanssitaiteen kehittymiseen ja ihmisten hyvinvointiin tuomalla tanssin ihmisten ulottuville. Vuodesta 1970 lähtien järjestetylle viikon kestävälle festivaalille osallistuu aloittelijoita, harrastajia ja ammattitanssijoita Suomesta ja ympäri maailmaa.

Siirry sivustolle

Kuopio tanssii ja soi

Finland Ice Marathon

Finland Ice Marathon on vuosittain Kallaveden luonnonjäällä järjestettävä luistelutapahtuma, jossa kilpaillaan luistelussa, sauvaluistelussa, nastapyöräilyssä, nastajuoksussa ja potkukelkkailussa. Tapahtumaan ovat tervetulleita niin aloittelevat luistelijat kuin ammattilaisetkin, sillä kilpailtavien matkojen pituudet vaihtelevat kahdesta kilometristä aina kahteensataan kilometriin. Kuopiossa tapahtuma on järjestetty vuodesta 1984 lähtien, ja nykyään kilpailuun osallistuu vuosittain noin 700 henkilöä. Kilpailujen ulkopuolella jääradat ovat kaikkien kaupunkilaisten aktiivisessa käytössä.

Siirry sivustolle

ANTI – Contemporary Art Festival

ANTI – Contemporary Art Festival on vuodesta 2002 lähtien järjestetty nykytaiteen festivaali, jossa suomalaisten ja kansainvälisten taiteilijoiden taide tuodaan sen perinteisistä esityspaikoista keskelle kuopiolaisten arkea esittämällä sitä julkisissa tiloissa ympäri kaupunkia. Festivaaliviikon aikana järjestetään myös erilaisia työpajoja, seminaareja ja festivaaliklubeja. Tapahtumaan osallistuminen on ilmaista, ja vuosittain festivaalin taide tavoittaakin yli 50 000 henkeä, joista noin 13 000 on aktiivisia osallistujia.

Siirry sivustolle

ANTI - Contemporary art festival
Kuva: Pekka Mäkinen / ANTI – Contemporary Art Festival

IRONMAN

IRONMAN on Tahkolla järjestettävä yksipäiväinen kestävyyskilpailu, jossa osallistujat useista kymmenistä maista kilpailevat uinnissa, pyöräilyssä ja juoksussa. Tahkon vaihteleva maasto tarjoaa erinomaiset puitteet kilpailun lajeille sekä kisakylälle, jossa osallistujat tukijoukkoineen voivat harjoitella ja rentoutua ennen kilpailua. Vuonna 2021 tapahtumaan osallistui noin 800 kilpailijaa yli 50 maasta.

Siirry sivustolle

IRONMAN

Haluatko järjestää tapahtuman Kuopiossa?

Sivulta Järjestä tapahtuma löydät neuvoja tapahtuman suunnitteluun ja järjestämiseen Kuopiossa.