Tapahtumajärjestäjälle

Ilmakuva Kuopion satamasta Sataman yö tapahtumassa, tivolivalot

Tervetuloa järjestämään tapahtumaa Kuopioon

Kuopio on suuri kaupunki kompaktissa koossa. Monipuoliset tapahtumapaikat ja -tilat ovat keskellä kaupunkia, helposti saavutettavia. Kätevästi vuokrattavat kaupunkipyörät, toimiva joukkoliikenne ja jalankulku mahdollistaa sujuvan liikkumisen kaupungin sisällä. Lento- ja raideyhteydet tuovat vieraat kauempaankin. Lentokentältä Kuopion keskustaan on noin 20 minuutin ajomatka. 

Kuopio on noin miljoonan asukkaan vaikutuspiirin keskellä – itäisen Suomen keskuskaupunki. Kuopiossa opiskelee 15.000 nuorta.  Kaupungissa investoidaan hyvinvointipalveluihin, tapahtumatiloihin ja olosuhteisiin. Seuraava suuri investointikohde on Luola – Savilahden liikunta- ja tapahtumatila, joka valmistuu 2024. Uusittu teatteri, peruskorjattu musiikkikeskus, uusi taidelukio, uusi museo-kirjasto ja Suomen toiseksi suurin uimahalli tarjoaa myös tapahtumatiloja. 

Tahko on oma erityinen ympärivuotinen tapahtumakylänsä, jossa fasiliteetit ja palvelut ovat huippuluokkaa ja majoittumismahdollisuuksia jokaiseen makuun. Tämä kaikki vain 45 minuutin ajomatkan päässä Kuopion keskustasta, noin puolen tunnin päässä lentokentästä. Tahkolla järjestetään viihde-, liikunta- ja urheilutapahtumia – mm. 2025 suunnistuksen MM-kilpailut. 

Tapahtumakävijälle kaupungin monipuoliset palvelut mahdollistavat unohtumattoman vierailun, jonka tähtihetki on tapahtumaan osallistuminen. Tapahtuman ulkopuolella voi tutustua esimerkiksi Kuopion runsaaseen ja monipuoliseen luontoon, joka tarjoaa monenlaisia aktiviteetteja ulkoilmaihmisille kaikkina vuodenaikoina. Kulttuurin ystävien puolestaan kannattaa hyödyntää kaupungin runsasta museo-, konsertti- ja ravintolatarjontaa, josta löytyy vaihtoehtoja moneen makuun.

Vaikka ulkoisilla puitteilla onkin suuri vaikutus tapahtuman onnistumiseen, on todellinen merkitys kohtaamisissa: siinä, miten tapahtuman osallistujat kohtaavat Kuopion ja sen asukkaat. Ilman ihmisiä ei ole kaupunkia, ja Kuopion sydän ovat ystävälliset ja puheliaat kuopiolaiset, jotka haluavat tutustua vierailijoihin ja toivottaa nämä tervetulleeksi kaupunkiinsa.

Haluamme, että Kuopio säilyy aktiivisena ja elinvoimaisena kaupunkina, jossa on hyvä asua. Ja olemme selvästi onnistuneet, sillä tutkimusten mukaan Kuopio on Suomen toiseksi vetovoimaisin kaupunki! Pidetään siis yhdessä huolta, että Kuopio on tulevaisuudessakin vilkas ja innostava tapahtumakaupunki, jossa kaikkien on hyvä olla.

KIRSI SOININEN
Markkinointijohtaja, Kuopion kaupunki

Miksi järjestää tapahtuma Kuopiossa?

Kuopiolla on vahva asema tapahtumakaupunkina, eikä syyttä. Kuopion viihtyisä ja kompakti keskusta-alue mahdollistaa monenlaisten tapahtumien järjestämisen ympäri vuoden. Liikkuminen kävellen keskustan alueella on helppoa, ja kauempaakin tuleminen sujuvaa niin omalla autolla kuin julkisilla kulkuvälineilläkin. Kuopion alueen runsas ja monipuolinen luonto puolestaan mahdollistaa tapahtumien järjestämisen myös keskusta-alueen ulkopuolella kaikkina vuodenaikoina.

Kuopion tori, ilmakuva yöllisessä valaistuksessa.

Monipuolinen ja kehittyvä

Kuopiossa järjestetään vuosittain lukuisia erilaisia ja -kokoisia tapahtumia, joista suurimmat houkuttelevat osallistujia ympäri maailmaa. Monipuolisesta tapahtumavalikoimasta löytyy kaikkea aina vuosikymmenten ajan järjestetyistä taidefestivaaleista uusiin urheilutapahtumiin, joten on varmaa, että jokainen löytää jotakin itseään kiinnostavaa.

Mahdollistaaksemme laadukkaiden ulkotapahtumien järjestämisen kaikkina vuodenaikoina olemme kehittäneet ratkaisuja, jotka takaavat miellyttävän tapahtumiin osallistumisen säällä kuin säällä. Näin varmistamme, että Kuopion tapahtumallisuus ei rajoitu vain kesäkuukausiin ja sisätiloihin, vaan säilyy monipuolisena ja innostavana läpi vuoden.

Kuopion kauppakatu ilmakuvana, kesäinen kauppahalli ja Kauppakadulla Satoa ruokafestivaalin kojut ja ihmisiä

Tapahtumajärjestäjän ystävä

Tahdomme varmistaa, että Kuopiossa järjestetään mahdollisimman laadukkaita tapahtumia. Tämän vuoksi tälläkin hetkellä on käynnissä useita tapahtumien kehittämiseen liittyviä hankkeita, jotka tähtäävät Kuopion kehittämiseen tapahtumakaupunkina. Tulevaisuudessa laadukkaiden tapahtumien järjestäminen on siis entistäkin helpompaa.

Jotta tapahtumien järjestäminen olisi mahdollisimman sujuvaa, ovat kaupungin tapahtumiin liittyvien palveluiden asiantuntijat aktiivisessa vuorovaikutuksessa tapahtumajärjestäjien kanssa. Tarjoamalla tukea tapahtuman järjestämiseen ja markkinointiin varmistamme, että haasteellisemmatkin järjestelyt hoituvat helposti ja sujuvasti. Et siis joudu ratkaisemaan tapahtuman järjestämisen ongelmatilanteita yksin, vaan voit kääntyä meidän puoleemme. 

Katusirkuskarnevaali Kuopion satamassa kesällä

Haluatko järjestää tapahtuman Kuopiossa?

Sivulta Järjestä tapahtuma löydät neuvoja tapahtuman suunnitteluun ja järjestämiseen Kuopiossa.