Hulevesilaskujen postitus alkaa

Hulevesilasku toistuu vuosittain. Vuodelta 2023 perittävän julkisoikeudellisen kiinteistön käyttötarkoitukseen ja pinta-alaan perustuvan hulevesimaksun laskutus käynnistyy viikolla 38.

Hulevesimaksun käyttöönotosta päätettiin Kuopion kaupunginvaltuustossa 23.10.2017. Hulevesimaksun määräytymisen perusteet ja hulevesitaksa on päätetty kaupunkirakennelautakunnassa 12.12.2018 ja tarkistettu määräytymisperusteita 30.10.2019.

Hulevesimaksua peritään kunnan hulevesijärjestelmän vaikutusalueella olevilta kiinteistöjen omistajilta tai haltijoilta, vaikka kiinteistöä ei olisi liitetty hulevesijärjestelmään. Hulevesijärjestelmän vaikutusalueena ovat pääasiassa asemakaavoitetut alueet Kuopiossa.

Hulevesilasku osoitetaan kiinteistöllä vain yhdelle osapuolelle. Laskuun on kuitenkin eritelty kunkin osapuolen rekisteröity omistus-/hallinta-osuus, joten maksun saaja (maksuvelvollinen) voi jyvittää laskun myös muille kiinteistön omistajille tai haltijoille. Kiinteistön hulevesimaksusta vastaavat yhteisvastuullisesti kiinteistön haltijat tai omistajat. Lisätietoja hulevesimaksun kohdentamisesta löytyy verkkosivuiltamme.

Vuoden 2023 hulevesimaksu sisältää 35 euron perusmaksun, minkä lisäksi maksuun sisältyy kiinteistöillä sijaitsevien rakennusten pääkäyttötarkoitukseen tai kerrosalaan mahdollisesti perustuvia kertoimia seuraavasti maksuluokittain:

  1. omakotitalot ja vapaa-ajan asunnot (1)
  2. rivitalot (5)
  3. kerrostalot (12)
  4. liike-, toimisto- tai teollisuusrakennukset (20). Lisäksi tässä maksuluokassa hulevesimaksun suuruuteen vaikuttaa kiinteistöllä sijaitsevien rakennusten yhteenlaskettu kerrosala.

Rakennusten käyttötarkoitusluokittelussa tehtyjen muutosten vuoksi voi joidenkin kiinteistöjen osalta hulevesimaksun määrä muuttua aiemmasta. Käyttötarkoitusluokittelusta vastaa Kuopiossa alueellinen rakennusvalvonta.

Hulevesimaksuun liittyvissä asioissa voi olla yhteydessä hulevesiasioiden puhelinpalveluun. Huleveden puhelinpalvelu on avoinna tiistaisin, keskiviikkoisin, ja torstaisin kello 9.00–11.00 numerossa 044 718 5199. Asiointi sähköpostitse hulevesi(at)kuopio.fi.

Lisätietoa hulevesimaksuista ja vastauksia usein kysyttyihin hulevesiä koskeviin kysymyksiin verkkosivuillamme.