Kuopio250 -juhlavuosi avataan valotapahtumalla marraskuussa 2024​

Välke-valotapahtuma levittää valoa marraskuussa viikonlopuksi Kuopioon käynnistäen samalla Kuopio250 -juhlavuoden juhlinnan. Tapahtuman avajaiset ovat kauppatorilla joulukauden avajaisten yhteydessä. Tapahtuma järjestetään kaupunki- ja maaseutualueilla 16.-17.11.2024 ennalta määritellyissä kohteissa. Kuopion juhlavuoden avajaistapahtuma tuo valoa kaupunkiin pimeän vuodenajan keskelle. Valotapahtuma saattaa kaupunkilaiset yhteen ja näkemään oma tuttu kaupunki uudessa valossa.  

Välke-valotapahtuma on Kuopion kaupungin toteuttama tapahtuma, joka on kaupunkilaisille ilmainen ja avoin. Vuoden 2024 tapahtuman järjestämisestä vastaa Kuopio250 -juhlavuosiprojekti ja tapahtuma toteutetaan yhteistuotantona kaupunkiorganisaation ja toimijoiden kanssa.  

Kutsumme kaikki mukaan toteuttamaan yhdessä marraskuun valotapahtumaa! Etsimme tähän yhteisölliseen tapahtumaan valoteoksia, jotka luovat elämyksellistä valoa ja iloa kaupunkiin. Ensisijaisesti haemme teosehdotuksia, jotka sijoittuvat ulkotiloihin. Tapahtuman ohjelmasisältö voi olla myös muuta kuin valoteoksia. Ohjelmaan toivotaankin mukaan kokemuksellisia ja moniaistillisia kokonaisuuksia, työpajoja sekä muuta valoon liittyvää pienimuotoista oheisohjelmaa.   

Valotapahtuman teoshaku on alkanut. Lisätietoja tapahtumasta ja teoshausta löytyy valotapahtuman verkkosivuilta Välke-valotapahtuma – Kuopio. Myös juhlavuoden Ohjelmahaku on edelleen avoinna ja ohjelmaa haetaan nyt koko juhlavuoteen. Lisätietoja ohjelmahausta ja lomakkeet löytyvät täältä. Juhlavuoden virallinen ohjelmasisältö julkaistaan Kuopion seinällä syksyllä 2024. 

Järjestämme infowebinaarin valotapahtuman teoshakuun liittyen tiistaina 21.5. klo 16-17.
Ilmoittaudu mukaan ma 20.5. mennessä tästä linkistä:
https://forms.office.com/e/dH6QTgJiXp

Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille sähköpostilla viimeistään saman päivän aamupäivällä.

Lisätietoja:

Jatta Salminen
juhlavuoden projektikoordinaattori
jatta.salminen@kuopio.fi
044 718 2081
kuopio250.fi