Savilahti – tulevaisuuden asumista

Havainnekuva Lohkare-ehdotuksesta

Savilahteen, keskustan kylkeen kehittyy uusi, urbaani kaupunginosa. Savilahdessa yhdistyvät kaikki hyvän elämän osatekijät. Viihtyisä asuminen yhdistyy huippuosaamiseen ja virkistävään vapaa-aikaan rantamaisemissa, hyvien liikenneyhteyksien varrella.

Savilahteen rakentuu koteja 7 000 8 000 asukkaalle. Alueelle on suunnitteilla monipuolisia ratkaisuja omistus-, asumisoikeus- ja vuokra-asumiseen. Rakennukset suunnitellaan siten, että mahdollisimman monista asunnoista saadaan aukeamaan näkymiä järvelle.

Kestävä kaupunki -ajattelu on osa Savilahden visiota. Rantamaisemiin sijoittuviin tulevaisuuden koteihin on lupa odottaa resurssiviisaita ja älykkäitä ratkaisuja sekä vähähiilistä energiaa. Rakentamisessa käytetään paljon puuta ja erityisen viihtyisäksi alueen tekevät sen yhteisölliset puistoalueet ja rantaväylät. Kallavesi ja läheiset luonto- ja lenkkipolut tarjoavatkin upeat puitteet vapaa-aikaan.

Savilahdessa jokainen kohtaaminen on mahdollisuus. Vuonna 2035 alueen osaamiskeskittymässä työskentelee 15 000 – 17 000 eri alojen osaajaa. Lisäksi ainutlaatuinen kolmen koulutusasteen kampusalue tarjoaa 22 000 opiskelijalle erinomaiset mahdollisuudet toimia hyvässä yhteistyössä toistensa sekä alueen yritysmaailman kanssa.

Savilahteen rakennetaan myös alakoulu, päiväkoti sekä lisää uusia palveluita, kuten kahviloita, kauppoja ja ravintoloita. Kuopion yliopistollisen sairaalan läheisyys takaa huippuluokan terveyspalvelut. Savilahden liikunta- ja tapahtumakeskus Luola valmistuu kaikkien kuopiolaisten käyttöön alueelle kesän 2024 lopulla.

Savilahti on alue, jonka tarinaa alueen toimijat ja asukkaat rakentavat yhdessä. Savilahti on elämään uudenlaista laatua ja sisältöä tuova ympäristö, joka sykkii sinun rytmissäsi.

Savilahti nyt

  • 2 km keskustasta
  • 900 asukasta
  • 18 000 opiskelijaa
  • 13 500 työpaikkaa
  • n. 270 yritystä

Savilahti 2030-luvulla

  • 7 000 8 000 asukasta
  • 22 000 opiskelijaa
  • 15 000 – 17 000 työpaikkaa